BTK’dan İstanbul’daki saldırıya ilişkin ‘paylaşım’ uyarısı

BTK’dan İstanbul’daki saldırıya ilişkin ‘paylaşım’ uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya ilişkin, kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

BTK’nın sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada Atatürk Havalimanı’nda düzenlene saldırı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler paylaşıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir. Bu itibarla, internette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir.”

Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarının bulunduğu hatırlatılan açıklamada, “Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır.” denildi. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.