Bu cesur yürekli kadınları hiçbir güç susturamayacak

Bu cesur yürekli kadınları hiçbir güç susturamayacak

Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatan annelere destek ziyaretinde bulunan Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hiç kimsenin bu cesur yürekli kadınları susturamayacağını belirterek "Ailelerimizin, annelerimizin yanındayız" mesajını verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası valilikte gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Selçuk, çocuklarını PKK'nin elinden kurtarmak için cesurca mücadele eden annelerin yanında olduklarını göstermek için kentte geldiğini söyledi.

Oturma eyleminin bugüne gelmesinde Hacire annenin 22 Ağustos'ta başlattığı eylemin payına işaret eden Selçuk, oturma eylemine katılan her ailenin ayrı bir hikayesi ve acısının olduğunu dile getirdi.

Annelerin bin bir zahmet ve cefa ile büyüttüğü çocukların PKK tarafından kaçırıldığını ifade eden Selçuk,  "Annelerimiz ve babalarımızın yürekleri yanıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hepsi de Hacire Akar'ın yaktığı meşaleyi birebir daha da çoğaltmakla devam ediyorlar. 'Çocuklarımıza kıymayın' diyerek teröre karşı dik duruyorlar." şeklinde konuştu.

Evlat acısının ne olduğunu en iyi anne ve babaların bildiğini belirten Selçuk, "Biz Kürt'ü Türk'ü ile halkımız bugün teröre karşı verilen kararlı mücadeleyi tam anlamıyla destekliyoruz ve halkımız da bu terörden kurtulmak istiyor. Evlatları terör örgütü tarafından şehit edilen annelerin acısını da evlatlarını terör örgütüne teslim etmek istemeyen annelerin feryadını da devlet olarak duyuyoruz." dedi.

"Bu cesur yürekli kadınları hiçbir güç susturamayacak"

Ailelerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini ve millet olarak destek olmayı görev kabul ettiklerini belirten Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Anneler burada, 'Sizlere verecek çocuğumuz yok' diyerek destansı bir direnişi sürdürmekteler. Bu sesin her yerden duyulması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi inanıyoruz ki annelerin bu onurlu direnişi terör örgütüne diz çöktürecek. Hükümetimiz olarak ailelerimizin, annelerimizin yanındayız. Bugünkü ziyaretimde net görüyorum ki anneler kazanacak. Bu cesur yürekli kadınları hiçbir güç susturamayacak. Buradan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, sanatçılarımızı, akademisyenlerimizi, basınımızı bu sesi duyurmaya davet ediyorum. Tarih bugünlere annelerin destansı mücadelesine destek verenleri de bu sesi duymayanları da yazacak. 'Gelin hep beraber annelerimizin sesine ses olalım, gelin teröre karşı tek yürek olalım.' diyoruz. Bu terör artık bitsin, artık anneler kazansın istiyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.