Bu programın ümmet için anlamı büyüktür

Bu programın ümmet için anlamı büyüktür

4'üncü Âlimler Buluşmasına ilişkin açıklamada bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, programın ümmet için anlamlı olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da gerçekleşen 4'üncü Âlimler Buluşmasını İLKHA'ya değerlendiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, "Bu programın ümmet ve Kürt coğrafyası için anlamı çok büyüktür. Çeşitli görüş, kanaat, fikirleri, meşrep tarikat ve cemaatlerden ulema buna katılıyor ve fikirlerini özgür bir şekilde hiçbir engelle karşılaşmadan kanaatlerini açıklıyorlar." dedi.

Bütün katılımcılarla bundan sonraki çalışmaların nasıl gitmesi gerektiği ile ilgili müzakere yaptıklarına değinen Özer, "Dünkü konuşmacılar kendi sunumlarını sundular ve çeşitli meseleler üzerine konuştular. Bunun yanında akşamleyin genel olarak bütün katılımcılarla müzakerelerimizi yaptık.  Bundan sonraki çalışmanın nasıl gitmesi gerektiği ile ilgili görüş ve kanaatler aldık. İnşallah bunlar da bizim için yol aydınlatıcı olacak. Bundan sonraki süreçlerde İnşallah programı nasıl daha iyi ve güzel bir şekilde yapacağımız hususunda, bu aldığımız kanaat ve görüşler bizim için aydınlatıcı olacak." ifadelerini kullandı.

Gelecek seneki buluşma için daha geniş kapsamlı program düzenleyeceklerini belirten Özer, "Dün birkaç konu üzerinde konuşuldu ve bu konuşulan konularda İnşallah bugün açıklanacak sonuç bildirgesinde yerini buldu. Bu şekilde bu programımız bu sene için son buldu. Allah'ın izniyle yine gelecek yıl bu ay, bu misafirlerimizle beraber farklı misafirlerin de katılacağı bir program gerçekleşecek." dedi.

Özer, "Bu programın ümmet için, Kürt coğrafyası için anlamı çok büyüktür. Çeşitli görüş, kanaat ve fikirleri olan, çeşitli meşrep tarikat ve cemaatlerden ulama buna katılıyor ve fikirlerini özgür bir şekilde hiçbir engelle karşılaşmadan açıklıyorlar. En sonunda ortak bir kanaatte buluşuyoruz. Bu ortak kanaat dediğimiz de sonuç bildirgesinde kendini ifade ediyor. Bu önemli bir adımdır. Konuşmanın, diyalogların Müslümanlar, cemaatler, cemiyetler arasında azaldığı ve git gide diyalogların kesildiği bir dönemde bu şekilde topluma rehberlik edilebilecek konumda olan âlimlerin bir araya gelmesi ve bu işi bu şekilde yürütmesi çok büyük bir anlam ifade eder. Belki bugün etkisini hemen gösteremez ama Allah'ın izniyle birkaç sene sonra bunun ciddi bir şekilde etkisini göreceğiz. Rabbim bu buluşmaları ve toplantıları İnşallah hayırlara vesile eder. Ümmetin birlik ve beraberliği vesile kılar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler