Bu topraklardaki bereket hiçbir yerde yok

Bu topraklardaki bereket hiçbir yerde yok

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu topraklardaki bereket hiçbir yerde olmadığını ve bu toprakları iyi işletilmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te “Çiftçiyi Destekleme” projesi kapsamında çiftçilere verilen tohum desteği devam ediyor. Bu kapsamda Karkamış ve Yavuzeli’nden sonra Araban çiftçisine de buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Proje kapsamında Araban ilçesinde 320 çiftçiye arpa ve buğday tohumu dağıtıldı. Toplamda 100 ton buğday tohumu 60 ton da arpa tohumu dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, buğday ve arpa ekiminde verimlilik oranını arttırıyor.

Araban’da, Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde düzenlenen törende çiftçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarımda toprak ve suyun çok önemli olduğunu ve bu ikisini çok iyi bir şekilde işlenmesi durumunda gelecekte daha iyi bir toplum olunacağını söyledi.

Gelecekte stratejinin petrol, maden toprak ve su üzerine olacağını ifade eden Şahin, bu açıdan suyun kendiler için çok önemli olduğunu belirtti.

Sanayiden Ortadoğu’ya giden ürünlerin kalemine bakıldığı zaman da gıdaya dayalı ürünler olduğunu belirten Şahin, bu ürünlerin de toprak ve sudan beslendiğini kaydetti.

Su, güneş ve toprak olmazsa bu ürünlerin yetişmesini zor olacağına dikkat çeken Şahin, “Yüce Mevla'm bizim buraya bereketi vermiş. Bizim de bu bereketi değerlendirmemiz gerekiyor. Evliya Çelebi bütün dünyayı dolaşmış, Gaziantep’e gelmiş ve Gaziantep’i anlatırken ‘burayı anlatmaya ne kalem ve ne de kelam yeter’ demiş. Bu topraklardaki bereket hiçbir yerde yok. Ama bu topraklar işlenmezse sen de kâr edemezsin. Sen bu toprakları işlemezsen aile ekonomisi kalkınmaz. Aile ekonomisi kalkınmazsa ülke ekonomisi kalkınmaz. Onun için kendinize güvenin ve çalışın.” dedi.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da çiftçilerin zeytin dikimine önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de değişen büyükşehir yasası ile ilçenin güzel hizmetler aldığını belirtti.

Program sonrası Araban Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Şahin’e, Araban’da yetiştirilen kavun ve karpuz hediye edildi.

Daha sonra çiftçilere tohumluklar dağıtıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.