Bugün ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacak

Bugün ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacak

Bugün tüm Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" düzenlenecek. Tatbikat, 1999 Düzce depreminin yaşandığı saat olan 18.57'de gerçekleştirilecek.

AFAD "Afetlere dirençli toplum oluşturma" vizyonu çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda "2021 Afet Eğitim Yılı"nda gerçekleştirilen yüz yüze ve çevrimiçi afet farkındalığı eğitimleri 2022 Afet Tatbikat Yılı ile davranış değişikliğine dönüştürülüyor.

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM'ler ve terminallerde toplamda 66 bin 202 tatbikat icra edildi.

1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 (bugün) tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkede afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşların katılımıyla saat 18.57'de "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirilecek.

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 9 Kasım'da İçişleri Bakanlığı AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü iş birliği ile Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" Tatbikatı gerçekleştirilmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.