Camiler Müslümanların kaynaştığı mekânlardır

Camiler Müslümanların kaynaştığı mekânlardır

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin Müslümanların bir araya geldikleri, kaynaştıkları ve ibadetlerini yaptıkları mekânlar olduğunu söyledi.

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından Nuri Pazarbaşı Mahallesi'ne yaptırılan Çamlıca Camii dualarla ibadete açıldı.

Çamlıca Camii'nin avlusunda düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Caminin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin Müslümanların bir araya geldiği, kaynaştığı ve ibadetlerini yaptığı mekânlar olduğunu söyledi.

Güzel bir camiyi hizmete açtıkları için mutlu olduklarını belirten Tahmazoğlu, "Camiler; toplandığımız, bir araya geldiğimiz, kaynaştığımız ve ibadetlerimizi yaptığımız mekânlarımızdır. Camilerimiz ne kadar evlere yakın olursa o kadar güzel olur. Gaziantep'te daha önceki şehir yapılanmasına baktığımızda ise birbirine yakın birçok cami görebiliyoruz. Camiler birbirlerine çok yakın mesafede, arada mescitler de var. Camilerimiz yürüme mesafesinde olmalıdır ve camilere yürüme mesafesinde gitmek lazım. Biz, bir noktada üstümüze düşeni yaptık, inşallah Rabbim bize bunun hesabını sormaz. Artık bundan sonra caminin doldurulması mahalleliye kalmış. Her apartman zaten bir mahalle gibi ve hiç olmazsa sabah namazında her gün bu camiyi doldurursak, o zaman caminin hakkını vermiş oluruz." dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da konuşmasına, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolda olmaları umulanlar bunlardır." Tevbe Suresi'nin 18'inci ayetinin mealini okuyarak başladı.

Arcaklıoğlu, "Öncelikle başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere bu caminin inşasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başkanımız ve belediyemiz burada bir cami inşa etti. Sıra imarına geldi. Burada konutlar yükseliyor, konutlarda insanlar ikamet ediyor. Şimdi sıra bu mahalledeki camiyi imar etmeye geldi. İmar da camiye cemaat olmakla olur. Bu camide dini anlamda yapılacak sohbetlere katılmakla cami imar edilir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Sait Kirazoğlu cami yapımında emeği olanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Yapılan tüm bu tesislerin başta camilerimiz olmak üzere karşılığını bulması ancak insanlarımızın bu mekânları doldurmasıyla, şenlendirmesi ile olur. Camiler hem ibadet alanı hem de yaşam alanı olarak kullanılması gereken yerlerdir. Camilerde nesillerimize dinimizi, Peygamberimizi anlatmamız, bunları öğretmemiz gerekiyor."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise "Şahinbey belediyemiz hemen hemen her hafta bir cami, Kur'an kursu ve sosyal tesis açılışıyla, insanları kucaklayan toplumumuza hizmet eden, dinimizi ve imanımızı geliştiren çok önemli işler yapıyor. Ben huzurunuzda bu hizmetlere katkı sunan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi ile ibadete açılan camide ilk cuma namazı da kılındı.

Konuşmaların ve okunan duaların ardından yapımı tamamlanan Çamlıca Camii, kurdele kesimiyle ibadete açıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.