Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle gül dağıtıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle gül dağıtıldı

Diyarbakır İl Müftülüğü 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını farklı bir etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Diyarbakır Sur İlçe Müftülüğü, cami cemaatine, esnaflara ve vatandaşlara gül dağıttı.

Sur İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mücahit Özdemir, Şef Ercan Dilmaç, daire personelleri ve din görevlileri tarafından cami cemaatine, esnaflara ve vatandaşlara gül dağıtıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, tasavvufta gülün ilâhî güzellikleri ifade ettiğini belirterek, "Tasavvufta gül ilâhî güzellikleri ifade ettiği gibi Allah'ın mahbûbu Peygamber Efendimiz'i de temsil eder. Onun için Peygamber Efendimiz'den sonra Gül Ahmed ismi meşhur olmuş ve bu künye ile çok defa anılmıştır." dedi.

Fakirullahoğlu, "Enes bin Malik: 'Resulullah'ın yanında 10 yıl kaldım. Bütün kokuları kokladım. O'nun kokusundan daha güzel bir koku koklamadım.' demiştir. Yani gülde nasıl doğal bir koku varsa, Peygamberimizin de doğal bir kokusunun olduğunu ifade etmeye çalışmış ve o kokuyu gül kokusuna benzetmiştir." ifadelerini kullandı.

Peygamberin temsilcileri olan din görevlilerini toplumda anmak adına sembolik bir etkinlikte bulunduklarını ifade eden Fakirullahoğlu, "Bu anlamlı etkinlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftasını anlatmaya çalıştık. Bu vesile ile vefat eden din görevlisi meslektaşlarıma Allah'tan rahmet diliyor, bu görevi deruhte eden değerli meslektaşlarımı ve din gönüllüsü hocalarımı tebrik ediyor, hayırlı hizmetler yapmayı Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.