Çavuşoğlu: İdlib’deki insani krizden en çok Türkiye etkilenecek

Çavuşoğlu: İdlib’deki insani krizden en çok Türkiye etkilenecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’de bir felaketinyaşandığını ve krizin biraz daha derinleşmesi durumunda bundan en çok Türkiye’nin etkileneceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) tarafından düzenlenen “Suriye” konulu toplantıda konuştu. Çavuşoğlu, konuşmasında İdlib’de artan tansiyona dikkat çekti. 

Suriye rejiminin saldırılarından kaçan binlerce kişinin Türkiye sınırına dayandığını belirten Çavuşoğlu, “İdlib’in nüfusu neredeyse Türkiye’deki Suriyelilerin sayısı kadar. Açıkça görülüyor ki yeni bir göç dalgasını çözemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, politik adımların yanı sıra bölgedeki güvenlik koşullarının oluşturulması ve sivil yapıların inşa edilmesi halinde Suriyelilerin de geri dönme eğiliminde olacaklarını ifade etti.

“Gerekli koşullar oluşturulduğunda Suriyeliler geri dönme niyetinde” diyen Çavuşoğlu, İdlib’de krizin biraz daha derinleşmesi durumunda bundan en çok Türkiye’nin etkileneceğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler