Cesedi bulunan kadının kimlik tespiti için robot resmi çizildi

Cesedi bulunan kadının kimlik tespiti için robot resmi çizildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 1 yıl önce ölü bulunan kadının çizilien robot resmi, vatandaşlardan gelecek başvurularla kimliğine ulaşılması amacıyla, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca basına dağıtıldı.

GAZİANTEP- Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2013 yılının Temmuz ayında bir fıstık bahçesinde bulunan kadın cesedinin kimliği tespit edilemeyince robot resmi çizilerek basına dağıtıldı. Gaziantep Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Gaziantep Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “2013 yılı Temmuz ayında Nizip ilçesi Samanlı köyü Esentepe mevkiindeki bir fıstık bahçesinde bulunan, yüzü ve bedeni tanınmaz halde çürümüş kadın cesedinin kimlik teşhisi, ölüm nedeni ve failin yakalanması için soruşturma başlatılmıştır. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca kurulan çalışma grubu tarafından, maktulün kimliğinin belirlenebilmesi için Türkiye genelindeki kayıp başvuruları incelenmiş, Gaziantep ve çevre illerde çalışma başlatılmıştır.  Kafasına taşla vurularak öldürüldüğü belirlenen kadın cesedinin kimliğinin tespit edilmesi amacıyla, Adli Tıp Kurumu Laboratuvarında maktulün kemik yapısına uygun yüz çizilmiştir. Ayrıca maktulün 20-24 yaşlarında, 165-170 cm boyunda ve koyu kestane rengi kıvırcık saçlı olduğu tespit edilmiştir. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca, çizilen robot resme göre vatandaşlardan gelecek başvurular değerlendirilerek kimlik tespiti amaçlanmaktadır.” denildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.