Çiftçilere dualarla buğday tohumu ve gübre dağıtıldı

Çiftçilere dualarla buğday tohumu ve gübre dağıtıldı

​Gaziantep’te "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında çiftçilere 2 bin ton buğday tohumu ve gübre dualarla dağıtıldı.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında çiftçilere düzenlenen törenle 2 bin ton Ceyhan 99 buğday tohumu ve gübre dağıtımı yapıldı.

Şahinbey Deniz Uzay Çatılı Pazar yerinde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, çiftçilere yönelik yapılan bu desteği önemsediklerini söyledi.

Yerlikaya, "Şahinbey Belediyemizin sosyal belediyecilik alanında yaptığı bu çok güzel uygulamalara bir yenisini daha ekliyoruz. Şehrimizde bulunan 34 bin 965 çiftçinin 5 bini Şahinbey ilçesinde bulunuyor. Parti, mahalle, zengin ve fakir ayrımı yok. Tek bir ayrım var. Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğünün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan tüm çiftçilere tohum ve gübre desteğinde bulunuyorlar. Eğer kayıtlıysak yüzde 50’sini veriyoruz, aynı anda tohumluk buğdayımızı alıyoruz. Bu şekilde yapılan destekleme ise yüzde 85’dir. Bu büyük bir rakamdır." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarımın gelişmesi için önemli bir proje başlattıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, "Bugün bizim için çok önemli. Belediyecilik anlamında bugüne kadar çiftçilerimize yol, cami, sosyal tesis gibi çeşitli hizmetler sunduk. Ancak bugün ise ilk defa tarımsal anlamda bir araya geliyoruz. Çiftçilerimize üretimle alakalı destek sağlamak için yeni bir projeye başlıyoruz. Tarımsal üretimi ve çiftçilerimizi desteklemek adına 2 bin ton sertifikalı Ceyhan 99 buğday tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İmzaladığımız protokol kapsamında buğday tohumunun yüzde 50’si, gübrenin de yüzde 80’i belediyemiz tarafından karşılanacak. Bizim bu desteklerimiz de bunlarla sınırlı kalmayacak. Hayvancılığın gelişmesi için hayvan yemleri, damızlık hayvan, fıstık ve zeytin fidanı dağıtımı yaparak çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da desteklemelerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu'nun, yaptığı duanın ardından çiftçilere buğday tohumları verildi.

Buğday ve gübre dağıtım törenine, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.