Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli

Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere verdikleri tüm desteğin artarak devam edeceğini belirterek, “Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli.” dedi.

Gaziantep Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında Şahinbey ilçesindeki hayvan yetiştiricilerine verilecek yem desteği için imzalanan protokol kapsamında, yem dağıtımı devam ediyor.

Çiftçilere daha önce gübre, buğday, zeytin, fıstık ve arpa tohumu dağıtan Şahinbey Belediyesi, bu desteğini sürdürerek, hayvan yetiştiricilerine de 7 bin ton büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi dağıtımını sürdürüyor.

Şahinbey ilçesi Sarıt Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha önce Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 6 bin ton gübre, 7 bin ton yem, 6 bin 200 ton arpa ve buğday tohumu, 750 bin adet zeytin ve 150 bin adet fıstık fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.

 

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Krediler Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, "Belediyelerimiz Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil edecek şekilde çiftçilerimizin yanında olması ve destek vermesi bizi de mutlu ediyor. Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere yem, gübre ve tohum desteklerinde bulunulması çok önemli.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çiftçilere sağladığı destek için Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

“Çiftçimize desteğimiz devam edecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, çiftçilere verdikleri tüm desteğin artarak devam edeceğini belirterek, “Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli. Son üç yılda ilçede çiftçiye 6 bin ton gübre, 7 bin ton yem, 6 bin 200 ton arpa ve buğday tohumu, 750 bin adet zeytin ile 150 bin adet fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Yine üç yıldan bu yana her yıl 3 bin 500 ton hayvan yemi dağıtımı yapıyorduk. Ancak bu yıl desteğimizi iki katına çıkardık. Yani her yıl 3 bin 500 ton dağıtım yaparken bu yıl 7 bin ton hayvan yemi dağıtımı yapacağız. Çiftçimizin istediği en iyi yemi dağıtıyoruz." dedi.

“Hayvan desteğinde bulunacağız”

Çiftçilere çeşitli destekler sunmaya da devam edeceklerini belirten Tahmazoğlu, “Bu yıl ihtiyaç sahibi çiftçilerimize hayvan desteği de sağlayacağız. İsteyen ve durumu olmayan fakir çiftçilerimize 20 tane hallik veya 2 tane düve vereceğiz. Ayrıca 284 tane de büyükbaş hayvan dağıtımını da ihtiyaç sahibi çiftçilerimize dağıtacağız. Ayrıca çiftçilerimize hayvanlar için kullanılan ilaçların saklanması için ilaç dolabı dağıtımı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da belediyelerin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek, Tahmazoğlu’na buğday, arpa tohumu, hayvan yemi desteği, fidan desteği ve buzağı seti desteği için teşekkür etti.

Tarım Krediler Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan da Gaziantep’te çiftçilere önemli destek verildiğini belirtti.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel de yem desteğinin hayvan yetiştiricileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Yem desteği alan bir çiftçi ise kendilerine sağlanan yem desteği için teşekkür ederken, verilen bu desteklerin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından yem dağıtımı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

“Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.