Çocuğum hafız olacaktı dağa çıkardılar

Çocuğum hafız olacaktı dağa çıkardılar

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Ramazan Üçdağ'ın annesi Mevlüde Üçdağ, çocuğunun hafız olacağını ancak HDP/PKK tarafından dağa çıkarıldığını belirterek tepki gösterdi.

Çocukları HDP / PKK tarafından kaçırıldıkları gerekçesiyle 29 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan acılı anneler artık tahammüllerinin kalmadığını ifade ederek bir an önce çocuklarının getirilmesini istediler.

HDP il binasına ekmek götürenlere tepki gösteren anneler, 'bizim evlatlarımız dağda aç iken onlar burada yemek yiyorlar', diye tepki gösterdiler. Gözyaşları içerisinde konuşan anneler çocuklarının seslerini dahi olsa duymak istediklerini ifade ettiler.

"Çocuğum rüyama geliyor 'anne ben açım, susuzum'  diyor"

HDP İl binasına gözlerinin önünde ekmek getirilmesine tepki gösteren annelerden Mevlüde Üçdağ ,"Gidiyorlar içerde yemek yiyorlar. Biz burada ağlıyoruz, ciğerimiz yanıyor. 5 yıldır evladımızdan uzağız. Benim çocuğum orada aç-susuzdur. Çocuğum rüyama geliyor, 'Anne ben açım, susuzum,  çaresizim, işkencedeyim, anne beni kurtar.' diyor ama ben kurtaramıyorum, elimden bir şey gelemiyor. Bugün Meclis açılmış, bu işe bir el atın. Bu annelerin ciğerlerine su serpin. Bu milletin oylarıyla Meclis'e girmişler. Ben geceleyin televizyona bakıyorum acaba anneler hakkında bir şey konuşacaklar mı? Her gün onları görmekten bıktık. Onları görmek istemiyoruz. 5 yıldır ben oğlumdan ayrıyım." ifadelerini kullandı.

"Suçlusunuz, gelin suçunuzu itiraf edin"

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ve milletvekillerine seslenen anne Üçdağ, "Milletin oylarıyla Meclis'e gittiniz, suçlusunuz gelin suçunuzu itiraf edin. Söyleyin ki 'Bu çocukları biz götürmüşüz, biz getireceğiz.' Bize diyorlar ki, 'Çocuğunuz bizde değil, DAEŞ'tedir.' Benim eşim 2 kere Irak'a gitti. 3 kere Lice'ye gittik. Çocuğumun hayallerini çaldınız. Çocuğum hafız olacaktı. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıyorsunuz şimdi de bize sahip çıkın. Gençlik Kolları çocukları kandırıp dağa, ABD'ye eleman yolluyorlar. Erkek gibi gelin bize bir açıklama yapın. Biz gelmişiz buraya, evlatlarımızı, ciğerlerimizi istiyoruz. Oğlum gelinceye kadar buradan ayrılmayacağım. Ben 2015'ten 2019'a kadar zulüm yaşamışım. Bize söylüyorlar Lice'ye gidin. 'Senin hayallerini çaldılar! Oğlum Ramazan! Sen hafız olacaktın. Sesimi duyuyorsan ne olur gel. Bir telefon aç yeter. Hasretinden ölmüşüm. Milletvekillerimiz gidip başka eylem yapıyorlar. Gelip bize sahip çıksınlar. Ben senin için her yere gittim.  Ama engel koydular önüme.'

Bugün Meclis açılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız! Toplayın onları Meclis'e! Oğlumu getirsinler. Bir orta yolu bulun. " diye seslendi.

"Çocuğumuzu devlet değil HDP kaçırdı"

Songül Akkuş'un annesi Fatma Akkuş ise, çocuğunu devletin değil HDP'nin kaçırdığını belirterek, "5 yıldır çocuğumu görmemişim. Haber alamıyorum. Gücümüz tükendi, dayanamıyoruz. HDP bende değil diyor ama videosu bende. YPJ/PKK elbisesi üzerindedir. O zamandan beri haber almamışım. Vicdanları yok mu?  Onlar götürmediyse kim götürdü. AKP ve MHP götürmemiş. Devletimiz de bize yardımcı olsun. Biz çocuklarımızı istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ezan okunduğu sırada acılı anne Akkuş en son şu ifadeleri kullandı: "Ya Rabbi bize bir çözüm, onlara bir tufan yolla"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.