Çocuğunu isteyen aile sayısı 17’e yükseldi

Çocuğunu isteyen aile sayısı 17’e yükseldi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaparak çocuklarını isteyen ailelerin sayısı 17’e yükseldi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdüren ailelerin sayısı 17’e yükseldi.

Eylem yapan ailelere katılan Yakup Edizer’in annesi Saliha Edizer, 2015 yılında oğlunun İstanbul Kağıthane’deki HDP bürosunda kaybolduğunu, o günden bu yana kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Eyleme Diyarbakır Sur’dan katıldığını belirten Özkan Aydın’ın babası Süleyman Aydın ise dağa kaçırıldığı zaman oğlunun 15 yaşında olduğunu belirtti.

“Oğlum İstanbul Kağıthane ilçesi HDP bürosuna kayboldu”

Oturma eylemine destek ve çocuğunu HDP/PKK’nin elinden geri alabilmek için İstanbul’dan geldiklerinin söyleyen anne Saliha Edizel, “2015 tarihinde oğlum kayboldu. Bütün anneler gibi ben de çocuğumu istiyorum. İstanbul'dan kalkıp buraya gelerek eyleme katıldım. Ben HDP'den çocuğumu istiyorum. Çocuğum lise 2’ye gidiyordu. 15 günlüğüne internet kafelere takıldı. Arkadaşlarından biri ile HDP’ye gidiyormuş. Arkadaş onu kandırmış ismini vermiş. Oğlum İstanbul Kağıthane ilçesi HDP bürosuna kayboldu. Kuzeni oğlumun HDP bürosuna girdiğini görmüş.” dedi.

“Olum Lice'de PKK'nin ellerindeydi”

Eylem yapan ailelere katılan Süleyman Aydın, oğlu Özkan Aydın’ın 4 yıl önce PKK/HDP tarafından kaçırıldığını, oğlunu geri almak için mücadele verdiğini ama bir sonuç alamadığını söyledi.

Televizyon da eylem yapan aileleri gördüğünü, oğlu için eyleme katılma kararı aldığını söyleyen Süleyman Aydın, “Sur içinde oturuyorduk. Arkadaşları geldi bana ‘oğlunu götürmüşler’ dediler. ‘Nereye götürmüşler’ diye sordum, onlar da ‘dağa götürmüşler’ dediler. Emniyet Çocuk Şubeye gittim suç duyurusunda bulundum. Oğlum 15 yaşında olduğu için çocuk şubesine gittim. Çocuk şubesi ‘büyük ihtimalle oğlumun Lice ilçesine götürmüşler, oradan da Kobani'ye götürebilirler’ dediler. Atladım minibüsle Lice'ye gittim. Lice'de PKK'nın mezarlık diye bir yeri vardı oraya gittim oğlum ellerindeydi. İsmini soy ismini onlara söyledim. Onların elinde olduğunu doğruladılar. Oğlumu istiyorum, bana verin dedim, çırpındım, ne yaptıysam vermediler. Daha sonra ‘oğlunu buradan başka yere göndermişiz’ dediler. ‘Senin oğlun buradadır hiç merak etme’ dediler. 15 yaşındaki çocuğun dağda ne işi var diye tepki gösterdim.” şeklinden konuştu.

“Sur ilçesinde binlerce çocuk dağa kaçırılmış”

Aydın, “Burada eylem yapanları gördüm çocuğum için çıkıp geldim. Sur ilçesinde binlerce çocuk zaten kaçırılmış, kimse korkudan eyleme gelemiyor. Korkmasınlar gelsinler burada çocuklarını arasınlar. 14-15 yaşındaki çocuğun dağda ne işi var. Her gün öleceğime bir gün ölürüz. 4 yıldır oğlum götürülmüş oğlumu almadan da gitmeyeceğim. Barış sürecinde çocukları dağa götürdüler. 4 bin 5 bin çocuğu dağa götürdüler. Onların içinde en büyük benim oğlumdu 15 yaşında. 10 yaşındaki çocuğu bile götürmüştür.” ifadelerini kullandı.

2015 yılında atandığı Şanlıurfa'ya giderken kaçırılan polis memuru Sedat Yanalak'ın annesi Ünzile Yanalak, diyaliz hastası olduğu için ambulans hazır bekletildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.