Çocuklar anneleriyle oturma eylemine katıldı

Çocuklar anneleriyle oturma eylemine katıldı

​Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelere çocukları da destek vererek eyleme katıldılar.

Çocukları çeşitli tarihlerde dağa kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 14'üncü gününde de devam ediyor. Oturma eylemi yapan annelerine destek amacıyla çocuklar da eyleme katılarak, babalarına kavuşmak istediklerini söylediler.

Oğlu PKK tarafından kaçırılan Hacire Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı oturma eylemi sonuç vermiş ve çocuğuna kavuşmuştu. Bunu umut olarak gören diğer aileler de çocuklarına kavuşmak için HDP önünde oturma eylemi başlatmış ve her geçen gün sayıları artıyor.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde ailelerin eylemine birçok kesim tarafından destek gelirken bu seferki destek okula gitmesi gereken çocuklarından geldi. Yaşları 5 ila 11 olan çocuklar, babalarına kavuşmak arzusuyla eylem yapan annelerine destek verdi.

Eylemlere Bitlis’in Güroymak ilçesi Günkırı Beldesinden katılan 26 yaşındaki Gülcemal Yolaçan, eşi Çetin Yolaçan’ın kaçırıldığını 2 çocuğu ve kayınpederiyle eyleme katıldığını belirtti.

Gülcemal, eşi Çetin Yolaçan’ın 2014 yılında İstanbul’da çalıştığı sırada kaçırıldığını, 2 çocuğu ile çaresiz bırakıldığını söyledi. Oturma eylemine katılan Çetin Yolaçan’ın çocukları Abdulsamet (11) ve Ecrin Yolaçan (5) babalarını çok özlediklerini ve babalarına kavuşmak istediklerini ifade ettiler.

Babasının gelmesini isteyen Abdulsamet Yolaçan, babası yanına gelirse kurduğu hayallerden bahsederken şunları söyledi: "Baba gel ben seni çok özledim. Sonuna kadar seninleyiz. Babam yanımda olsaydı parka giderdik. Sonra babamın beni gezdirmesini isterdim. Eskisi gibi beni eğlendirmesini isterdim. Ben buradan babam gelmeden gitmem. Babamı onlara bırakmayacağım."

5 yaşındaki Ecrin Yolaçan, babasının yanında olmasını başka hiçbir şey istemediğini söyledi. "Ben babamı istiyorum." diyen küçük Ecrin, “Onu çok özledim. Babam yanımda olsaydı ondan hiçbir şey istemeyecektim. Sadece onun yanımda olmasını istiyorum. Yanımda olsun başka hiçbir şey umurumda değil." şeklinde duygularını anlattı.

HDP/PKK tarafından kaçırılan Fatih Demir’in yeğeni Abdurrahman Demir’de eyleme katılarak amcasını istediğini söyledi. Küçük Abdurrahman’da amcasına kavuştuğunda sarılacağını, hasret kaldığı amcasını doya doya koklayacağını gözyaşları için ifade etti.

Abdurrahman Demir, amcasına şu şekilde çağrıda bulundu: "Fatih amca seni çok özledim. Her gün yolunu gözlüyorum. Beni bırakmayacağına dair söz verdin. Şimdi yanımda değilsin. Lütfen geri gel. Her gün yolunu gözlüyorum. Yeter ki gel. Seni kandırıp götürdüler ama beni kandıramayacaklar. Bütün aile senin yolunu gözlüyor. Beni duyuyorsan lütfen kaç gel."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.