​Çocukları dağa kaçırılan aileler: Evladımızı HDP binasında kaybettik

​Çocukları dağa kaçırılan aileler: Evladımızı HDP binasında kaybettik

Oğlunun dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi başlatan aileler, çocuklarının HDP binasında kaybettiklerini söylediler.

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde anne Fevziye-Şahat Çetinkaya ailesi, 4'ü kız 11 çocuğundan Süleyman Çetinkaya'nın (17), PKK/HDP'liler tarafından daha kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Anne Çetinkaya'nın ardından anne Remziye Akkoyun da 4 sene önce PKK tarafından kaçırılan oğlu Azat Akkoyun için aynı yerde oturma eylemi başlattı.

HDP il gençlik kolları üyesi olduğu belirtilen Süleyman Çetinkaya, Cuma gününden bu yana HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailesi bu sabah itibariyle il binası önünde oturma eylemi başlattı.

Hacire annenin mücadelesini duyan anne Remziye Akkoyun da 4 yıl önce PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu için eylem başlatarak Çetinkaya ailesine destek oldu.

Oğlunun HDP tarafından dağa kaçırıldığını belirten baba Şahat Çetinkaya, “HDP oğlumu dağa göndermiş. Oğlum Süleyman 18 yaşındaydı, bu sene liseyi bitirmiş, HDP gençlik kollarına üye olmuş ve her gün buraya geliyordu. HDP toplantılarına katılıyor, her yere gidip geliyordu. En son çocuğun beynini yıkadılar ve dağa gönderdiler.” dedi.

Daha önce HDP tarafından diğer oğluna da teklif götürüldüğünü hatırlatan Çetinkaya, “Süleyman’dan önce büyük oğlum Müslüm’e dağa gitme konusunda teklifte bulunmuşlardı. Müslüm ise dağa gitme teklifini kabul etmediğini söylemişti. Bunun üzerine Müslim’e tekrar teklifte bulunmadılar.” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, “Bizler evladımızın bu binada kaybettiğimize eminiz. Başka hiçbir yerde olamaz. Anne-baba olarak evladımız gelene kadar burada bekleyeceğiz. Gerekirse 2-3 ay da bekleriz. Ben, eşim, kızım ve bir oğlum buradayız. İki oğlumda şehir dışındadır ve onlarda en kısa zamanda gelip bize katılacaklar.” şeklinde konuştu.

“Memleket mücadelesi veriyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler”

HDP’nin taleplerine kulak tıkadığını, dinlemediğini söyleyen Çetinkaya, “Daha önce buraya, oğullarıma iş bulmaları konusunda talepte bulunmuştum. O zamanda bana yardımcı olmamıştılar. Bizim köylülerin hepsine iş buldular ve çalışıyorlar. Hem bana iş konusunda yardımcı olmuyorlar hem de benim evladımı dağa götürüyorlar. Bize keriz muamelesi yapıyorlar. Madem onlar vatanseverdirler, memleket mücadelesi veriyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler.” diye belirtti.

Hacire annenin mücadelesinden etkilenerek 4 yıl önce PKK tarafından dağa götürülen oğlu için eylem başlatan Remziye Akkoyun, “Oğlum Azat kaybolmuş, nereye gittiğini bilmiyordum. Geçen sene telefonla aramış Irak’ta olduğunu söylemiş ve babasından 5 bin lira para istemişti. Gelip teslim olacaktı. Sonra oğlum Azat’ın sınırda yakalandığını, babasının Irak bölüğüne gelip teslim alması gerektiğini söylediler.” dedi.

Akkoyun, oğlunun pişman olduğuna, kandırıldığına değinerek daha önceki görüşmeleri aktararak şöyle konuştu:

“Oğlum, ‘baba git, şikâyette bulun, ben daha çocuktum. Arkadaşlarım beni işe gideceğimizi söyleyerek kandırdılar ve beni sınır dışına götürdüler.’ dedi. Bunun üzerine kocama karakola gitmemiz gerektiğini söyledim. Fakat ne kadar ısrar ettimse de eşim gelmedi. Eşim, HDP ve devletten korktuğunu söyledi. Oğlum bizi arıyordu fakat konuşamıyor, telefonu kapatıyordu. Aslında oğlum kaçmak istiyor fakat kaçma fırsatı bulamıyor. Bir kez kaçmayı denedi fakat onlar şikâyet edip yakaladılar.”

Akkoyun, “HDP oğlumun yerini biliyor, ben oğlumu istiyorum. Bu sabah eşime dedim ki, ‘gel beraber partiye gidip oğlumuzu isteyelim.’ Yine gelmedi. Bu gün partiye gelip oğlumu istedim. Vermemeleri durumunda camlarını kıracağı belirttim.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler