Çocukları kaçırılan bir aile daha eylemde

Çocukları kaçırılan bir aile daha eylemde

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine yeğeni kaçırılan Avunan ailesi de katıldı. Eyleme katılan aile sayısı 32’ye yükseldi.

20 yaşındaki yeğeni Emrah Avunan’ın askerlik görevini yaparken 4 yıl önce Cizre’de PKK’liler tarafından kaçırıldığını ifade eden amca Muhyettin Avunan, Elazığ’dan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katıldı.

Emrah’ın babasının kaçırılan oğlundan dolayı o günden bu yana psikolojisinin bozulduğunu, bu yüzden eyleme kendisinin katıldığını dile getiren Avunan, yeğenini bir daha göremediklerini kaydetti.

Yaptıkları çalışmalar sonucu Cizre’de alaydan çarşı iznine çıkan yeğeninin HDP’nin gençlik kolları tarafından zorla kaçırılarak PKK’ye teslim edildiğini öğrendiklerini ifade eden Avunan, o yıllarda yeğeni gibi çok sayıda gencin bu yöntemle dağa kaçırıldığına dikkat çekti.

Amca Avunan, “Yeğenim acemi birliğini Sivas’ta yaptı. Hiç izin kullanmadan Cizre’ye geçti. Cizre’de 10 gün alayda kaldı. Babası devamlı telefon açıyordu, para gönderiyordu.  10 gün geçti, karakola geçecekti. 10 gün sonra telefon açtı, çocuk yok. Babası alaya gidip komutanlarıyla görüştü. Komutanları, ‘Çocuk buradaydı, nasıl gitti’ bilmiyoruz dediler. Çocuk yanımda esnaflık yapıyordu. HDP ile onun hiçbir alakası yoktu. Anne ve babası sağ. Babasının bu durumundan dolayı biraz psikolojisi bozulmuş. Onlar gelemediği için ben geldim.” dedi.

“Bir örgüt dağda, bir örgüt burada”

HDP’nin, PKK’nin resmi örgütü olduğunu savunan Avunan, “İki yıl önce ben hacdaydım, orada iki tane Cizreli ile tanıştım. Onlara yeğenimin Cizre’de askerken kayıp olduğunu söyledim. Onlar ‘Bizim çocuklarımız da orada kayboldu’ dediler. HDP’nin gençlik kolları orada alayda kim çıkarsa onlar yakalayıp PKK’ye teslim ediyorlar dediler. Bu nasıl alaydan çıkıyor HDP’liler onu yakalayıp PKK’ye teslim etmişler. Ağabeyim HDP partisine gitti, onlar ‘sen geç kalmışsın. Onlar 3 ayda bir değişirler’ demişler. Ağabeyim Ankara’daki bazı milletvekilleriyle görüşmüş, yeğenimin PKK’lilerin götürdüğünü söylemişler. Hep onlardan öğrendik. Bu HDP’liler ile PKK’liler birdir. Bir örgüt dağda, bir örgüt burada. Bunlar burada resmi. Bu gençleri yakalayıp onlara teslim ediyorlar. Ben de bu ailelerin kararlılığını gördüm ve eyleme katılma kararı verdim.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler