Çocuklarımız camilerde Kur'an ahlakıyla buluşsun

Çocuklarımız camilerde Kur'an ahlakıyla buluşsun

Peygamber Efendimizin ahlakının Kur'an ahlakı olduğunu ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocukların Kur'an ahlakıyla ahlaklanması için anne ve babaların çocuklarını cami ve Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları, 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Bu kapsamda gençler ve çocuklar, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" çağrısı ile 17 Haziran'da açılacak yaz Kur'an kurslarına davet edildi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yaz Kur'an kurslarının, 17 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirterek, anne ve babaların, çocuklarını Kur'an ahlakıyla ahlaklanması için camilere ve Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Yaz Kur'an kursları kapsamında kentteki bütün camilerin hazır olduğunu belirten Çelik, çocukları ve gençleri bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" çağrısıyla kurslara davet ettiklerini, bu kapsamda öğrencilerin İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra elifba cüzü ve Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerinden birinin yaz Kur'an kursları olduğunu anımsatan Çelik, "Yazın milyonlarca çocuklarımız tatillerini hem eğlenerek hem de camilerimizde Kur'an eğitimi alarak değerlendirmeye çalışıyor. Ben buradan velilerimize çağrıda bulunuyorum; çocuklarımızı yaz ayında camilerimize ve en yakın Kur'an kurslarımıza gönderelim. Bu yaz ayında hem milli ve manevi değerlerini, duygularını geliştirsinler hem de mahallenin çocuklarıyla dostluklar ve arkadaşlıklar kursunlar, tatillerini bu şekilde değerlendirsinler." şeklinde konuştu.

"Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun"

Çelik, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların milli, manevi değerler ile büyütülmesi, o değerlerle beslenmesi çok önem arz etmektedir. Yaz kurslarımızın müfredatı da bu yöne dönük bir müfredattır. Bu sene Başkanlığımız, yaz Kur'an kursları için 'Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun' temasını belirledi. Çünkü övülmüş ahlak Kur'an ahlakıdır. Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı Kur'an ahlakı ile yaşanmış bir hayattır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı 17 Haziran'dan itibaren camilerimize ve kurslarımıza bekliyoruz"

Yaz Kur'an kursları kapsamında kentteki bütün camilerin hazır olduğunu belirten Çelik, "Şu anda tüm görevlilerimiz hazır. Biz yaz Kur'an kursları öncesi bütün müftülüklerimizde seminerler veriyoruz. Bu seminerleri veren hocalarımız, daha önce yaz Kur'an kursu müfredatı ve yaz Kur'an kursu etkinlikleri ile ilgili eğitim aldılar. Seminerlerimiz inşallah öğretim haftaları içerisinde de öğleden sonra devam edecektir. Camilerimiz hazır, bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda yaz kursu açıyoruz. Bu sene yaklaşık 2 bin civarında hocamızla kadın-erkek, cami imamları, müezzinler, Kur'an kursu öğretmeni, hoca hanımlar olmak üzere hazırız. Fahri hocalar aldık. Bir ay öncesinden hazırlık sınavları yaptık ve onlara seminerler verdik. İmam hatip ve ilahiyat mezunu öğrencilerimizi mülakat ile seçtik. Hazırlıklarımızı yaptık. Camilerimiz ve Kur'an kurslarımız yaz kursu için inşallah hazır. Çocuklarımızı 17 Haziran'dan itibaren camilerimize ve kurslarımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Müftüsü Çelik, cami imam hatiplerine ve Kur'an kursu öğreticilerine; çocuklara Kur'an-ı Kerim'i ve temel dini bilgileri en iyi şekilde öğretmeleri için eğitimler verdiklerini, cami ve kurslara gelecek çocukların anne ve babaları ile de mutlaka tanışmalarını istediklerini belirtti.

"Anne ve babalar çocuklarının ellerinden tutup camiye getirsinler"

Anne ve babaların çocuklarını camiye göndermeleri çağrısında bulunan Çelik, "Yaz Kur'an kursları için velilerimizi camilere ve kurslara davet ediyorum. Hem hocalarımızla görüşsünler hem de çocuklarının ellerinden tutup camiye getirsinler. Yaz Kur'an kurslarımız geleceğimize yapılan en önemli eğitim yatırımıdır. Çocuklar bizim için önemlidir. Biz hocalarımıza da söyledik: Çocuklar velilerimizin bize birer emanetidir. Emanete nasıl davranılıyorsa, hoşgörülü ve sabırlı bir şekilde, onların çocukluk duygularını dikkate alacak şekilde eğitim ve öğretimimizi devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

"Çocuklara önem ve değer vermeliyiz"

Gaziantep'te Kur'an kurslarına olan ilginin, Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Bunun için de Gaziantepli kardeşlerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Rabbim çocuklarımızı esirgesin, onları her türlü kötülüklerden emin ve muhafaza eylesin. Geleceklerini ak ve açık eylesin. Ahlaklarını güzel eylesin. Bütün işlerimiz zaten bunun içindir. Çocuklara önem vermeliyiz, değer vermeliyiz. Çocuk deyip geçmemek gerekiyor. Bu yaz Kur'an kurslarını, Türkiyemizin güllük, gülistanlık olması için kurumsal bir bahçıvanlık görevi olarak görüyoruz ve bu bilinçle yaz kurslarımızı başlatıp devam ettirmeyi Allah'tan diliyoruz." dedi.

"Allah'la barışık olmamızın en önemli yolu Kur'an ile barışık olmaktır"

Çocukların Kur'an ahlakıyla ahlaklanması için camilere gelerek Kur'an-ı Kerim ile tanışması gerektiğini belirten Çelik, son olarak şunları aktardı:

"Peygamberimizin ahlakı övülmüş bir ahlaktır. Övülmüş Peygamber saadetinde ve asr-ı saadete yakın şekilde idealize edilmiş bir hayat istiyorsak, elimizden geldiği kadar Kur'an ile tanışık ve barışık yaşamaya çalışacağız. Allah'la barışık olmamızın en önemli yolu, Kur'an ile barışık olmaktır. Zira Peygamberimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyurmuştur. Böyle olunca hayırlı çalışma, Kur'an öğrenme ve öğretme, ondan hayatımıza güzellikler kazandırmaktır. Onun için yaz Kur'an kurslarında, özellikle manevi duyguların beslenmesi, onların takviye edilmesi, çocuklarımızın Kur'an davranışlarını özümsemesi, örneklerle onlara bu davranışların tanıtılması, bizim sosyal ve kültürel aktivitelerimizin başında geliyor. Tabi ki Kur'an öğrenmekten maksat, Kur'an'ı okuyarak ünsiyet peyda etmek; okumaktan maksat da, Kur'an'ın o güzelliklerinden, hayat ilkelerinden hayatımıza güzellikler taşımaktır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.