Çocuklarımızın maneviyatını güçlendirmemiz gerek

Çocuklarımızın maneviyatını güçlendirmemiz gerek

Yetim çocukların anneleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocukların sadece maddi olarak ihtiyaçlarının giderilmesinin yeterli olmadığını belirterek, "Çocuklarımızın maneviyatını da güçlendirmemiz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "12 Mayıs Anneler Günü" dolayısıyla Hazreti Amine Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören yetim çocukların anneleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen iftar programında konuşan Şahin, yetim annelerini ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"İnsanoğlu maddi, manevi bir bütündür"

Ramazan ayının önemine değinen Şahin,  "Ayların en güzeli olan ramazan ayındayız ve günlerin en güzeli olan 'Anneler Günü'ndeyiz. Bu yüzden misafirlerimiz de bu enlerin içindeki en güzel ve kıymetli misafir olması lazımdı. Ramazan; midemize açlığı hissettirip, yokluğu ve yoksulluğu öğreten, zenginle fakiri bir araya getiren, zekâtla beraber sosyal adaleti ve barışı sağlayan, kardeşlik sofrası ile birlik beraberlik, huzur ve mutluluk getiriyor. Bu ayda çocuklarımızın maneviyatını ramazanın ruhuna uygun bir şekilde güçlendirmemiz gerek. Çocukların sadece maddi ihtiyaçlarını gidermek yetmiyor.  İnsanoğlu maddi ve manevi bir bütündür. Ruhun da ihtiyaçlarını gidermek gerek. Bunun için bu evlatlarımızı çok güzel yetiştirmemiz gerek. Aileye çok iş düşüyor. Çünkü aile bireyin temelidir." dedi.

“Kur’an’ın verdiği mesajı iyi anlamak gerekiyor”

Şahin, "Kurduğumuz Yetim Koordinasyon Merkezi ile evlatlarımızı bütün gücümüzle geleceğe hazırlıyoruz. Kur’an’ın verdiği mesajı iyi anlamak gerekiyor. Kur’an bize yetim hakkından bahsediyor. Kur’an bize yetimin başını okşamanın büyük bir sevap olacağını söylüyor. Hiçbir şey zor değil. Yeter ki oradan gelecek mesajı doğru anlayalım, okuyalım ve yönetelim. Bu yüzden bu merkezi bunun için kurduk. Merkezden sonra gittiğim her evde büyük bir özgüvenin, büyük bir sıcaklığın oluştuğunu gördüm. Yetim Koordinasyon Merkezi, yaptığımız en güzel işlerden biridir. Dünyanın en büyük projelerini geliştir, en büyük köprülerini, en büyük çalışmalarını, en büyük ulaşım ağını, en büyük konut projesini yap ama unutma ki her şeyin başı insan. Her şeyin başı kalpten kalbe giden yol." ifadelerini kullandı.

Şahin son olarak; Yetim Koordinasyon Merkezi annelerinden olan ve okuma-yazma öğrenme azmiyle insanları kendine hayran bırakan 80 yaşındaki Hatice Erkenalcı ile bir süre sohbet etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler