Çocukların eli silah değil kalem tutmalı

Çocukların eli silah değil kalem tutmalı

Diyarbakır’da, evlat nöbetinde bulunan ailelere destek ziyaretinde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çocukların elinin silah değil kalem tutması gerektiğini söyledi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemlerine destek ziyaretleri sürüyor.

Ailelere bir ziyaret de Memur-Sen’den geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanlarıyla birlikte Diyarbakır’a gelerek günlerdir evlatları için nöbet tutan aileleri ziyaret etti.

Ailelerle tek tek görüşen Yalçın, eylemlerini sürdüren ailelere desteklerini sunduklarını belirtti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Yalçın, başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin terörden etkilendiğini söyledi. 18 yaş altında okul çağındaki 20 bin çocuğun terör kurbanı olduğunu ifade eden Yalçın, çocukların yerinin eğitim olduğunu, ellerinin silah değil kalem tutması gerektiğini kaydetti.

“Burada yürek yangını var”

Yalçın, “Burada bir yürek yangını var, yüreğinden konuşan insanlar var. Tüm sadeliğiyle, doğallığıyla, bir anne hassasiyetiyle burada feryat eden insanlar var. Dolayısıyla duyup da etkilenmemek, görüp de duygulanmamak, gözyaşına gözyaşı katmamak imkânsız. Biz bu terör belasına 142 arkadaşımızı verdik. 283 okulumuz terörden zarar gördü ve birçok okulumuz yakıldı. Karne alınacağı zaman içeriye merminin atıldığı günleri yaşadık. 135 cami bu anlamda zarar gördü. Kur’an kursu, din görevlileri zarar gördü. 112 personelinin yolu kesildi ve kamu çalışanı arkadaşımız terörün zararını gördü. Savaş ortamında bile sağlık hedef alınmazken bu anlamda terörün zararını gördü.” dedi.

“20 bin çocuk terörün kurbanı oldu”

Çocukların yerinin eğitim yuvaları olduğuna işaret eden Yalçın, “Burada bir anne hassasiyetiyle bir çığlık yükseliyor. Her sabah uyandığında evladını göremeyen bir annenin burada yürek yangının ifade ettiği ve toplumun tamamını etkilediği ve insanların da bulunduğu yerden buraya yüreğini kattığı bir süreç yaşanıyor. Bu süreci takip ediyor ve buradaki insanların duygularına ortaklık ettiğimi ifade ediyorum. Türkiye terörden çok çekti. Başladığı tarihten bugüne kadar 18 yaşının altında okul çağındaki 20 bin çocuk terörün kurbanı oldu. Buradaki aileler de ‘çocuğum okul çağındaydı, kandırıldı, elimizden alınıp götürüldü’ diye feryat ediyorlar. Çocukların yeri eğitimdir. Çocukların eli silah tutmaz kalem tutar. Çocuklar sırada ter döker geleceğe çalışır. O yüzden biz eğitimciler olarak bu süreci adım adım takip ediyoruz. Bu ülkede terör bitecekse bunu da anneler gerçekleştirecek.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.