​Çocukların karnelerini Vali Güzeloğlu dağıttı

​Çocukların karnelerini Vali Güzeloğlu dağıttı

​Diyarbakır’da 461 bin öğrencinin karne heyecanına Diyarbakır Valisi eşlik ederek, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

Diyarbakır’da 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 461 bin öğrencinin karne heyecanına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu eşlik ederek, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

Merkez Yenişehir İlçesi 5 Nisan İlkokulunda karne dağıtımına katılan Güzeloğlu, eğitim gören okulöncesi miniklerin sınıflarını ziyaret etti. Minik okulöncesi öğrencilerin karnelerini dağıtan Güzeloğlu, bu yıl okuldan mezun olacak olan 4’üncü sınıf öğrencilerinin karne merasimine katıldı.

Okulun öğretmenler odasında okul idarecileri ve öğretmenleriyle bir araya gelen Güzeloğlu, öğrencilerin tatil sevincine değinerek, “Her birisi bir üst sınıfa geçmenin, geride bıraktığı eğitim-öğretim yılının sonunda tatili hak etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Tatil demek zaten bir mutluluktur. Tatilin anlamı, oyundan eğlenceye, dinlenmeden her haliyle kendince yaşayabilmeye dönük bir hoşluktur. Öncelikle bütün çocuklarımızı karne gününde ortaya koydukları çabası, gayreti için içtenlikle kutluyorum.” dedi.

Öğretmenliği manevi açıdan değerlendiren Güzeloğlu, “İl genelinde 21 bini aşkın öğretmenimiz adına burada 'bir harf öğretenin kırk yıl kölesi' olunacak bir bağlılığın ve sadakatin timsali olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlik adanmışlıktır, hayatını öğrencileri ile paylaşmaktır, onların mutluluğu ile mutlu, gelecekteki başarılarıyla başarılı olmaktır. Her kültürde en değerli kavramda öğretmen ve öğretmen kavramında hizmet verebilmektir.” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, “Okullaşma da okul öncesinde yüzde 90'ları aşan bir düzeye geldik. Sayısal oranı buraya taşırken aslında niteliksel olarak çocukların analitik düşünebilen, oyun temelinde bilgiyi edinebilen ve buna bağlı olarak bireysel özgüven dahil becerilerini geliştirebilen bir perspektifte okulla bütünleşmesine gayret ettik. Özellikle bu çağın gereği olan robotik kodlama ve bilgi teknolojisi ile buluşma ve bu anlamda çocukların erken yaşta bu deneyimi ve beceriyi kazanmasına dönük çok özel çalışmalar gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, Karne sonuçlarını olumlu veya olumsuzluk üzere değerlendiren anne ve babalara seslenerek şunları söyledi:

“Bütün çocuklarımıza keyifli, güzel tatiller diliyorum. Sağlıkla tatillerini geçirmelerini dilerken anne ve babalarımıza da karne sonuçlarına bakarak asla çocuklarını değerlendirmemelerini, onların her birini gerçekten çok özel bir değer olduğunu ve bu değerlerin her zaman kendileri ve bizler için çok yüz akıcı, keyif ve gurur verici başarılar elde edeceğine inanmalarını bekliyorum. Öğretmenlerimize ve yöneticilerimize tekrar teşekkür ediyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.