Corona virüs tatili sürecinde ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri giderilmeli

Corona virüs tatili sürecinde ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri giderilmeli

Corona virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi üzerine ücretli öğretmenlerin, ücretlerinin kesilmesinin mağduriyet oluşturduğuna dikkat çeken Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, oluşacak mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını binlerce kişinin ölümüne neden oldu.

Hızla yayılan virüse karşı alınan tedbirler kapsamında okullar tatil edildiğini hatırlatan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, tedbir alınmasını önemsediklerini belirtti.

Bu süreçte ücretli öğretmelerin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Durer, “Ülkemizde bir milyon 97 bin 307 öğretmen olup, bunun 80 bini de ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Bir maaşı olmayan ek ders ücreti karşılığı ayda 2 bin TL civarında alan ücretli öğretmenler, bu olağanüstü tatil sürecinde ücretlerini alamayacaklar. Bu öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu evli ve çocuk sahibi olup, geçimini bu ücretle yapmaktadır. Mevcut mevzuata göre içinde bulunulan durumda herhangi bir ödeme yapılamayan ücretli öğretmenlerin bu durumu yeniden gözden geçirilmelidir. Çoluk çocuğuna ekmek götüren bu öğretmenlerin mevcut durumları ile ilgili muhakkak Sayın Cumhurbaşkanının bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler