Cumhurbaşkanı Erdoğan: HÜDA PAR ile ilgili bazı uydurma yaklaşımlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: HÜDA PAR ile ilgili bazı uydurma yaklaşımlar var

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda HÜDA PAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini zaten HÜDA PAR yetkilileri kabul etmiyorlar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. HÜDA PAR’ın, Cumhurbaşkanına destek açıklamasıyla ilgili sorulan soruya Erdoğan, verilen desteği çok önemli ve kıymetli bulduğunu söyledi.

Erdoğan, “Cumhur İttifakı, siyasette birlik ve beraberliğin, iyi niyetin adresi. Bir de milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık, siyasi partilere kapımız açık. Şu anda Cumhur İttifakının içinde yer alan gerek Büyük Birlik gerekse HÜDA PAR ile ilgili bazı uydurma yaklaşımlar filan var. Biz burada bir defa ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Eğer bu uyum olmazsa, zaten beraberce Cumhur İttifakının içinde bu yolda yürüyemeyiz.” dedi.

“HÜDA PAR’ın desteğini çok önemli, değerli ve kıymetli buluyorum”

“Şu anda HÜDA PAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var.” diyen Erdoğan, “Bunların hepsini zaten HÜDA PAR yetkilileri kabul etmiyorlar. ‘Böyle bir şey yok. Bizim terör örgütleriyle yakında uzaktan bir ilgimiz olmamıştır. Hiçbir ilgimiz de olmaz.’ diyorlar. Tamamıyla yerli ve milli bir yapı. Zaten yerli ve milli olmayan bir yapıyla bizim yol yürümemiz mümkün değil. HÜDA PAR da Cumhur İttifakına desteğini bundan dolayı açıkladı. Bu desteği çok önemli, değerli ve kıymetli buluyorum.” diye konuştu.

Açıklamasını devamında Erdoğan, “İttifakımızdaki birliktelikleri 7’li masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürütüyoruz. İlkesel olarak aynı noktada buluştuğumuz tüm siyasi partilere özellikle kapımız açık.” ifadesini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.