Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BDDK’den Fatih Portakal’a suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BDDK’den Fatih Portakal’a suç duyurusu

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Gazeteci Fatih Portakal hakkında sosyal medya paylaşımları dolayısıyla suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Portakal'ın attığı tweet ile birtakım iddialarda bulunduğunu, bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler olduğuna dikkat çekti.

Özel, “Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ise Gazeteci Fatih Portakal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere yer verdiği" iddia edildi.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, "İtibarın korunması" başlıklı 74. maddesinin, "Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz." hükmüne atıf yapıldı.

Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamalarının ardından Twitter hesabından "Tekalifi Milliye hatırlatılıp 'zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!" ifadelerini paylaşmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler