Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan PKK mensuplarının katlettiği 13 sivile ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan PKK mensuplarının katlettiği 13 sivile ilişkin açıklama

​Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK mensuplarının Gara'da bir mağarada katlettiği 13 siville ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından İngilizce bir mesaj paylaşan Kalın, PKK mensuplarının katliamlarına sessiz kalanların suç ortağı olduğunu vurguladı.

Kalın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

PKK 13 sivil tutsağı bir mağarada infaz etti. Türk, Irak güvenlik güçlerine ve sivillere saldırıyor. Suriye'nin kuzeyinde terör saldırılarına da devam ediyor. Dünya sessiz. Bu sessizlik, utanç verici bir suç ortaklığıdır. Ama sessiz kalmayacağız.

Milli Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. Açıklamada, "Pençe Kartal-2 Harekât bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK'nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür." denildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler