Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Çocukları HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle başlatılan evlat nöbetinde 3 ay geride kalırken acılı ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

88 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneler, kaçırılan çocuklarının kendilerine teslim edilmediği sürece nöbeti sonlandırmayacaklarını belirttiler.

5 yıl önce 24 yaşında dağa kaçırılan oğlu Fatih Demir için Diyarbakır'ın Hani ilçesinden oturma eylemine katılan anne Sevdet Demir, yaklaşık 3 ayı geride bıraktıklarını hatırlattı.

Demir, "Çocuğum fırında çalışıyordu. HDP'liler ilaç verip bizden soğuttu. Farkına vardık sonra onu fırından çıkarıp Malatya'ya gönderdik. Oraya gönderdiğimizde telefonuna ulaşıp çocuğumu aldılar." dedi.

"Çocuğunuz bizdedir; size vermiyoruz!"

Demir, "Biz onu aradığımızda telefonu 8 gün boyunca kapalıydı. 3 arkadaşıyla birlikte gitmişler aralarında bir arkadaşı 9'uncu günde bizi arayıp, 'Çocuğun Diyarbakır'dadır' dedi. Arkadaşı, 'Ben gelmeyeceğim. Eğer gelirsem annemi özleyeceğim. Ben gitmedim Fatih ve arkadaşı yarı yoldadır, yarı yoldayken önünü kesin gitmesin.' dedi. Biz 3 taksi tuttuk, herkes bir yerlere gitti ama yetişemedik. Buradaki bakkallara fotoğrafını gösterdik. Bize, 'Doğrudur, o buralardadır. Bizden su aldı, telefonunu sattı.' dediler. Birileri de bize 'Lice'ye gitti.' dedi. Bizde Lice kırsalına gittik. Oradakiler 'Doğrudur çocuğunuz bizdedir, size vermiyoruz.' dediler. 3 gün orada kaldık, çocuğumu bana göstermediler." ifadelerini kullandı.

"Orası cehennemdir; fırsatını bulduğun gibi kaç gel"

Oğluna çağrıda bulunan Demir, "Havalar soğumuş. Ben evde nasıl sobanın yanına gidip ısınabilirim ki oğlum yanımda yokken. Günüm her zaman dışarıda geçiyor. Biz burada çadırda kalıyoruz ama o da dışarda yağmurun altındadır. Ne yiyiyor ne içiyor? Oğlum, 5 yıldır senin hasretinden ben ve baban ağlıyoruz. Ağlamaktan gözlerimiz kör oldu. Orası cehennemdir; fırsatını bulduğun gibi kaç gel. Bütün ev seni bekliyor. Yeğenin Abdurrahman her gün beni arıyor. 'Nine sen amcadan haber almadın mı? Amcam seni görüyor mu?' diye soruyor. O zannediyor ben seni buraya almaya geliyorum. Ne olursun gel buradan birlikten gidelim. Sen ne dersen senin istediğin gibi olsun. Gittiğinden beri ne düğün gördük ne bayramımız bayram oldu. Hep gözyaşı, hiç huzur görmedik. Seni bir kere de görsem ölmeye razıyım." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınız sizi görse cesaret alacak"

HDP tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelere seslenen anne Demir, "Anneler, babalar! Çocuklarınız için buraya gelin ve nöbete katılın. Çocuklarınız sizi görse cesaret alacak. Evinizin köşesinde ağlamayın, buraya gelin. Dün akşam 2 kişi dağdan kaçmış, analarının yanına gelmiş, çok sevindiler. İnşallah bizim çocuklar da gelecek. Siz de kaçın gelin, bizi mutlu edin. Gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim. Ya burada öleceğim ya da birlikte gideceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

Dağda 3 gün kaldım bana çocuğumu göstermediler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler