Dar Gelirli Ailelerin Yakacağı: Mısır Koçanları

Dar Gelirli Ailelerin Yakacağı: Mısır Koçanları

Batman'da dar gelirli aileler kışın yaklaşması ve yakacak alacak durumlarının bulunmaması nedeniyle mısır koçanlarına akın ettiler.

BATMAN - Kış mevsiminde yakacak alacak paraları olmayan dar gelirli aileler, tarlaya gelerek hasat sonrası koçanları topluyorlar.

 

Dar gelirli aileler; "Yakacak alacak paramız olmadığı için buraya gelip koçan topluyoruz. Topladığımız koçanları hem yakacak olarak hem de tandırda ekmek yapmak için kullanıyoruz. Koçanları kışın sobaya atıyoruz güzel bir şekilde ısınıyoruz. Günde 3- 4 çuval koçan topluyoruz. Koçanlarda olmasa nasıl ısınırdık bilemiyoruz" dediler.

 

Tarla sahibi ise, hasattan sonra tarlaya dökülen koçanların maddi durumu düşük olan aileler için iyi bir fırsat olduğunu ve birçok dar gelirli ailenin buradan yararlandığını belirtti. (Halid Coşkun - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.