Davutoğlu: Parlamenter Sistemi savunuyoruz

Davutoğlu: Parlamenter Sistemi savunuyoruz

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin kuruluşunu ilan ettikleri toplantıda yaptığı konuşmada, "Parlamenter Sistemi savunuyoruz." dedi.

Ankara'da bir otelde gerçekleşen yeni partisinin tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, “Ülkemizde yıllarca uygulanan Parlamenter Sistem’in de 2016 Referandumuyla benimsenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de demokratik kriterleri karşıladığını söylemek mümkün değildir. Başkanlık Sistemi, hemen her alanda yürütmenin yasama ve yargı üzerindeki etkisini artırma ve yürütmeye mümkün olduğunca fazla güç devretme düşüncesiyle inşa edilmiştir.” dedi

Davutoğlu, parti programlarında, yeni bir seçim yasası ve siyasi partiler yasası hazırlayacaklarını, seçim barajına da karşı olduklarını da dile getirdi.

Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikasına ilişkin olarak da "ABD ile inişli çıkışlı seyreden ilişkilerimiz kurumsal ve süreklilik arz eden bir çerçeveye oturtulacak, NATO bünyesindeki ittifak ilişkilerimiz ve AB üyeliği yönündeki stratejik perspektifimiz korunacak. Türkiye, Batı ile yaşadığı sorunları yine Batı içerisindeki tartışmaların öncüsü olarak, orada müttefikler bularak daha etkin bir şekilde çözebilir. Buna ilaveten, başta Rusya ve Çin olmak üzere Asya derinliğindeki ilişkilerimiz güçlendirilecektir." dedi.

Türkiye'nin ekonomik bir kriz içerisinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, iktidarı sadece kendilerini iktidarda tutmanın dışında bir hedefleri olmamakla eleştirdi, yüksek işsizlik oranlarına dikkat çekti.

Davutoğlu, sağlık ve eğitim haklarını, doğumdan ölüme kadar temel insan hakları bağlamında ele aldıklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler