DBB yeşil alan sulamaları için çekilen şebeke hatlarını iptal edecek

DBB yeşil alan sulamaları için çekilen şebeke hatlarını iptal edecek

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sulamaları için çekilen şebeke hatlarının iptal edileceğini açıkladı.

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kentte artan su ihtiyacını önlemek amacıyla bundan sonra sitelerin yeşil alan sulamaları ile ilgili taleplerini karşılamayacağını açıkladı.

DİSKİ Tarifeler Yönetmeliğinin 7'nci Maddesinin 2'nci Bendine göre, su tasarrufunu sağlamak ve bu gereksinimini öncelikle konut abonelerine vermek amacıyla bazı abonelere su satışının geçici olarak durdurabileceğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda hiçbir siteye yeşil alan sulaması için abone verilmeyeceği gibi, su kuyuları olan siteler yeşil alanlarını kendi kuyularından temin ettikleri suyla sulayacaklardır. Su kuyusu bulunmayan siteler de bu tebligatın teslim alındığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde kendi kuyularını açmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yeşil alan sulamaları için çekilen şebeke hatlarımız iptal edilecektir. Gerekli tedbirleri almayan abonelerin uğrayacağı mağduriyetten kendileri sorumlu olacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler