Demir: Şehidliğin yaşı ve kategorisi yoktur!

Demir: Şehidliğin yaşı ve kategorisi yoktur!

6-8 Ekim katliamının yıldönümünde Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının kabirleri başında düzenlenen anma programında konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Demir, şehadetin yaşı, sınıfı ve kategorisinin olmadığını söyledi.

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığının tertip ettiği 6-8 Ekim Şehidlerinin kabirlerini ziyaret programına katılan İl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Demir, burada yaptığı konuşmada, şehidlerin davasına sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı.

“Hayat Namazla Güzeldir” programı kapsamında merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Demirok Camii’nde bir araya gelen HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları, burada sabah namazını kıldıktan sonra cami cemaatine çorba ikramında bulundu.

Daha sonra 6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda HDP/PKK’lilerce hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının kabirlerine ziyarette bulunan gençler, burada şehidlerin ruhlarına Yasin-i Şerif ve Fatiha okudu.

6-8 Ekim 2014’te şehidlerin sadece bedenlerini değil, ruhlarını da kurban ettiğini söyleyen Demir, “6-8 Ekim, hayırlı ameller işlemeye niyet etmiş bir avuç Müslümanın, kötü niyetli kişiler tarafından engellendiği ama buna rağmen mücadelelerini bırakmadığı bir gündür. Bizim için o günü önemli kılan etkenlerden bir tanesi de, o gün sadece bedenlerini değil, aynı zamanda ruhlarını da Allah’a teslim etmiş ve tamamıyla ona kurban olmaya niyetlenmiş gençlerin hikâyeleri ve anılarıdır. Genç kardeşlerimizin aziz mücadelelerine şahit olduk. O gün bu toplumun içerisindeki fitne ve fesadın ortadan kalkması, geleceğinin iyileşmesi için kendilerini feda etmiş bu bir avuç kardeşimizin aziz mücadelesine şahit olduk. İslam tarihinden bugüne kadar ve önümüzdeki süreçlerde de bu toplumun içerisinde iyilik hareketleri, toplumu ıslah etmeye yönelik mücadele ilelebet devam edecektir.” dedi.

“Her renkten, her yaştan ve her statüden insana şehadet nasip olabilir”

Şehadetin her yaştan insana nasip olabileceğini sözlerine ekleyen Demir, “Bugün bir avuç Müslüman üzerinden yürütülen bu iyilik hareketi ileride nice meyveler verecektir. 6-8 Ekim olayları bizlere gösterdi ki, şehadetin yaşı, sınıfı, kategorisi kesinlikle yoktur. Her renkten, her yaştan ve her statüden insana şehadet nasip olabilir. Bu nasıl olur? Amellerimizi iyileştirdiğimiz, günahları terk ettiğimiz ve bu uğurda İslami hizmetler nezdinde çalıştığımız sürece bizler şehadetin birer talibi olacağız. Şunu da unutmayalım ki, şehadete talip her genç için mutlaka sıkıntılı zamanlar olacaktır. İmtihanın gereği de budur. Bu uğurda vazgeçmeden savunmuş olduğu davasını ve ideallerini de koruyarak yoluna devam eden aziz kardeşlerim, -Allah’ın izniyle- Allah’ın muhteşem rızıklarıyla rızıklandırılacaklardır. 6-8 Ekim şehitlerinin rızıklandıkları gibi İnşallah.” ifadelerini kullandı.

“Şehidlerin ulaşmak istedikleri hedeflere beraber yürüyeceğiz, beraber gideceğiz”

Şehidlerin davalarına nasıl sahip çıkılmasını gerektiğini hatırlatan Demir, “Onların mücadelesi yerde kalmadı. Değil bizimle, bizden sonraki nesillerle de ilelebet devam edecektir. Biz bu şehidlerin huzurunda şu sözü veriyoruz. Onların davalarının takipçisi olacağız, onların bıraktığı yerden en iyi şekilde devam ettirmeye gayret göstereceğiz inşallah. Onların ulaşmak istedikleri hedeflere beraber yürüyeceğiz, beraber gideceğiz. Bunun için en öncelikli olan şartlarımızdan bir tanesi de günahları terk edeceğiz, amellerimizi iyileştireceğiz, ahlakımızı güzelleştireceğiz. Bizi tanımayan her insana ulaşmak için gayret göstereceğiz. Sıkıntıda olan kardeşlerimizin imdadına ilk biz koşacağız, nerede yardıma muhtaç bir insan varsa önce biz koşacağız. Tıpkı Yasinlerin, Hasanların, Hüseyinlerin, Turanların ve Cumalilerin koştuğu gibi. Bundan sonraki süreç bizimle devam edecektir inşallah.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.