Depremin görünmeyen kahramanları: Aşçılar

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkımları gerçekleştiği illerde kazanları kaynatan aşçılar, depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR’a gönül veren onlarca aşçı memleketlerinden ayrılarak deprem bölgesine geldiler.


Memlekette kendi işlerini bırakarak deprem bölgesine gelen gönüllü aşçılar, günlük on binlerce depremzedeye sıcak yemek pişiriyorlar.

Gönüllülük esasına göre çalışan aşçılar, en güzel yemekleri çıkarmak için gece gündüz çalışıyorlar.

Aşçı Muhammed Yasir Özer de bu görünmeyen kahramanlardan sadece biri. 15 gündür deprem bölgesinde gece gündüz demeden depremzedelere sıcak yemek pişiriyor.

Özer, “Buradaki çalışmamıza çorba ile başladık. İlk günler çok zordu. İnsanlar enkaz altındaydı, bunlar nasıl olacak, onlara nasıl yardım edeceğiz diye düşünüyorduk. Umut Kervanı öncülüğünde Adana, Mersin, Batman, Diyarbakır, Antalya’dan gelen ekipler var. Günlük 60 kişilik ekip bizlere yardım ediyor. 3 öğün yemek veriyoruz. Malzemelerimizin ayıklanması, temizlenmesi, hazırlanmasına yardım ediyorlar.” dedi.

Günlük 3 bin kişiye yemek çıkardıklarını belirten Özer, şunları söyledi:

“Allah hayırseverlerimizden razı olsun. Gerçekten de tenceredeki bir kilo malzemenin birçok boyutlara gelebildiğini görüyoruz. Başta 3 bin kişilik bir yemeği yapabilir miyiz, yetiştirebilir miyiz diye düşünürken, gün geçtikçe çadırın içerisindeki bir kuru fasulyenin, o sıcaklığının vücuda ısıtıp, çadırı da ısıtarak mutlu ettiğini anladık. Ekip olarak 15 gündür buradayız. Her geçen gün sayı artıyor. Evlerde mutfaklar yok, imkansızlık var. Lokantalar açık değil. Sadece kuru bakliyat geliyor ama işlemek zaman istiyor, ekip istiyor. Et, balık, tavuk ürünlerinde sıkıntı yaşıyoruz. Günlük 5 bin kişinin ortalama maliyeti 50 bin liraya tekabül ediyor. Sponsorlarımız, hayırseverlerimiz yardım ediyor. Allah onlardan razı olsun. Ama ne kadar malzememiz fazla olursa, o kadar fazla kişiye yemek vermiş oluruz.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler