Depremzede hak sahipliği başvurusu başladı

Depremzede hak sahipliği başvurusu başladı

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan veya ağır hasarlı olarak tespit edilen konut depremzedeler için hak sahipliği başvurusu başladı.

Konut, işyeri ahır; yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinde Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla Hak Sahipliği işlemleri gerçekleştirilecek.

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlardan kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin başvuruları alınacak.

Başvurular 30 Mayıs'ta başlayıp 28 Temmuz'da sona erecek.

30 Mayıs- 28 Temmuz tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları, sunulan belgeler ve kanunu hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak, hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler