Depremzedeler ihtiyaçlarını Umut Kervanı aracılığıyla tedarik ediyor

Temel gıda malzemeleriyle birlikte depremzedelerin ayni ihtiyaçları için çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Hatay’da kurmuş olduğu lojistik merkezinde yüzlerce ailenin giyim, ayakkabı ve battaniye gibi muhtelif ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üzerinden bir aydan fazla zaman geçerken, “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, dört kardeş yardım kuruluşlarının çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Umut Kervanı, IHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı, Hatay’ın merkez Defne ilçesinde oluşturduğu Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde günlük 10 bin kişilik sıcak yemek hizmetinin yanında, ailelere başta temel gıda maddeleri olmak üzere giyim ve ayni yardımda bulunuyor.

Mobil hizmet ekipleriyle kırsalda mağduriyet yaşayan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gayret sarf eden Umut Kervanı, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde kurmuş olduğu lojistik üssünde yardım çalışmalarını yürütüyor.

“Depremzedelerimize normal hayatlarındaki alışveriş havasını vermeye çalışıyoruz”

Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban, “Depremzedelerimize bugün giyim ayakkabı, battaniye ve hijyen malzemelerini hazırladık. Halkımızı sosyal markete alarak peyderpey dağıtımımızı yapıyoruz. Elhamdülillah çok güzel bir sistemle çalışıyoruz. Depremzedelerimizi yıpratmadan, rencide etmeden, normal hayatlarındaki alışveriş havasını vermeye çalışıyoruz. Allah’ın izniyle yardımlarımız sürüyor. Bütün hayırseverlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Ayçoban, “Nihayetinde buradaki ihtiyaçlar sınırsızdır. Tüm binaların yıkılmış olduğu Hatay’da hayatın gidişatını temin edecek, normal ihtiyaçları karşılayabilecek hiçbir yer yok. Dolayısıyla sosyal marketimizde ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca bayanların özel ihtiyaçlarını gidermek adına bacılarımız burada çalışıyor. Açmış olduğumuz özel çadıra bayanları alıyor ve ihtiyaçlarını gideriyorlar. Allah yardımseverlerimizden razı olsun, eksikliklerini vermesin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.