Devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmelidir

Devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmelidir

Aksaray'da bir dizi ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, burada yaptığı açıklamalarda devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Aksaray'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ekonomik sıkıntıların dile getirildiği ziyaretlerde Yavuz, sistemden kaynaklı sıkıntıların giderilmesi, üretime dayalı bir ekonomi modelinin benimsenmesi, İslam ülkeleri ile yapılan ticaret hacminin tam kapasiteye çıkarılması ve devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, ilk olarak bölgenin kanaat önderlerinden Hüseyin Avni Çekiç'i ziyaret etti. Partisinin kuruluşu ve hedefleri hakkında bilgi veren Yavuz, Çekiç'ten hayır duası istedi. Çekiç, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek dua etti.

Yavuz, ziyaretin ardından merkezde bulunan Ulu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından çarşı esnafını ziyaret etti. Burada kendisine dert yanan esnafın sorunlarını dinleyen Yavuz, sürekli esnaf ziyareti yaptıkları için esnafın yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını, parti olarak sahip oldukları imkânlar ölçüsünde ekonomik sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Esnaf ziyaretinin ardından Aksaray Muhtarlar Derneği'nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Mehmet Emin Tetik ve muhtar heyeti tarafından karşılanan Yavuz, burada partisinin güncel sorunlara yaklaşımını ve parti programını anlattı. HÜDA PAR'ın çalışmalarını takip ettiklerini belirten muhtarlar, çalışmalarında Yavuz'a başarılar diledi.

Buradan ayrılan Yavuz, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'ı ziyaret etti. HÜDA PAR Genel Başkanı'nı ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Koçak, çiftçilerin yaşadığı sorunlara değindi. Yaşanan son krizden sonra gübre başta olmak üzere her alanda çok fazla zam yapıldığına dikkat çeken Koçak,  bunun da çiftçiyi çok olumsuz etkilediğini belirtti. Yavuz da anavatanı Türkiye-Güneydoğu Anadolu Bölgesi olan kırmızı mercimeğin nerede ise hiç güneş görmeyen Kanada'dan ithal edilmesi örneği üzerinden hükümetin tarım ve hayvancılık politikasındaki yanlışlıklara dikkat çekti.

Ziyaretin ardından buradan ayrılan Yavuz, Aksaray Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.  Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Birlik Başkanı Recep Akalın ve birlik üyeleri, müteahhitlerin yaşadığı ekonomik sorunları anlattı. Partisinin son ekonomik krize bakışı hakkında bilgi veren Yavuz, müteahhitlerin yaşanan krizden olumsuz etkilendiğini belirterek hükümetin buna acil çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Yavuz, daha sonra Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Oda başkanı Cüneyt Göktaş ve iş adamları tarafından karşılanan Yavuz, Aksaray'da yaşanan sektörel krizler ve iş dünyasının sorunları hakkında bilgi aldı.

"Devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmelidir"

Son günlerde yaşanan ekonomik krizle ilgili konuşan Yavuz, meselenin iki boyutlu olduğunu dile getirdi. Birinci boyutun dış kaynaklı, ikinci boyutun ise iç dinamiklerden ve ekonomide hükümetçe atılan yanlış adımlardan kaynaklandığını belirtti.

Yavuz, konuşmasına devamla "Öncelikle bizler HÜDA PAR olarak dışarıdan yapılan herhangi bir saldırı karşısında 15 Temmuz'da olduğu gibi halkımızın yanında olacağımızı belirtmek isteriz. Bunun yanında bir de bu krizin iç tarafa bakan yüzü var. Yani sistemden kaynaklanan yapısal sorunlar var. Bunların giderilmesi gerekir. Bu krizin aşılması için öncelikle üretime dayalı bir ekonomi modelinin benimsenmesi gerekir. Bugün Aksaray'ın lezzetli çerezlik yerli ayçiçeği dururken Çin'den bu çekirdeğin ithal edilmesi doğru değildir. İkincisi; komşularımızla yapılan ticaret hacmi tam kapasiteye çıkarılmalı. İran, Irak, Pakistan başta olmak üzere İslam ülkeleri ile ticaret yaparsak Batı'ya olan bağımlılıktan da kurtulmuş oluruz. Bir diğeri de devletin tepesinden başlanarak israfın önüne geçilmelidir. İsrafın önlenmesi için kontrol ve denetleme mekanizması kurulmalıdır. Alınacak bu tedbirler, kısa ve uzun vadede ülke ekonomisini dış kaynaklı dalgalanmalardan etkilenmeyecek veya çok az etkilenecek bir boyuta getirecektir. Ayrıca bu tedbirler, Türkiye ekonomisi üzerinde sermaye imparatorluğu sahibi küresel baronlarca siyaset dizaynı operasyonlarının yapılmasının da önüne geçecektir." dedi.

Ardından Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Yavuz'a Aksaray Ulu Camii maketi takdim edildi.

Ziyaretlerin sonunda parti üyesi bir çiftin düğün merasimine de katılan Yavuz, daha sonra şehirden ayrıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler