Din-Bir-Sen Denizli Şubesi: Onlar sömürgeci zihniyetin "sözcü"leri

Din-Bir-Sen Denizli Şubesi: Onlar sömürgeci zihniyetin "sözcü"leri

​Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, "Sömürgeci zihniyetin sözcülüğünü yapanları kınıyoruz. Ayasofya İslam'ındır İslam'ın kalacak. Başörtüsü de Müslüman kadının kimliğidir kimliği olarak kalacak." dedi.

Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılışını felaketler listesinde zikreden Sözcü gazetesine ve CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtülüleri hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Kuru, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ayasofya'nın tekrardan vakfiyesine uygun cami olarak açılıp müminler ile buluşmasını 'felaketler' arasında saymak, başörtülü bir hakim bayan için söylenen hezeyanlar bu toprakların mayasına ve ruhuna ne kadar yabancı olduklarını, dine ve dini değerlere ne kadar uzak olduklarını göstermeye kâfidir.

Ölünce caminin önüne gelip teslim olan bu malum zihniyetin milletin kadim değerlerine, 1400 yıllık inancına uzak olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Bu çağdışı ilkel anlayış ve fikirlerin toplumda bir karşılığı yoktur. Girdikleri çukurda debelenip yerinde sayacaklar, akılları başlarına gelmezse yok olup gideceklerdir. Allah akıl versin. Sömürgeci zihniyetin sözcülüğünü yapanları kınıyoruz. Ayasofya İslam'ındır İslam'ın kalacak. Başörtüsü de Müslüman kadının kimliğidir kimliği olarak kalacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.