Dışişleri Bakanlığındaki 'Pazarlamacılar Grubu'na FETÖ operasyonu

Dışişleri Bakanlığındaki 'Pazarlamacılar Grubu'na FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığındaki Avrupa yapılanmasının 'Pazarlamacılar Grubu'na yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden 10'u yakalandı.

Operasyon, Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince koordineli bir şekilde yapıldı. 4 ay boyunca yürüttükleri gizli çalışmalar ve ByLock yazışma içerikleri analiz çalışmaları neticesinde, Dışişleri Bakanlığı'nda aktif olarak çalışan bir görevlinin ByLock programı kullandığı iddia edildi.

Ekiplerin yaptıkları derin incelemeler sonucunda FETÖ/PYD'nin Dışişleri Bakanlığı çalışanı E.Ş tarafından kurulan 'Pazarlamacılar Grubu' adı altında bir ByLock ekibinin varlığı tespit edildiği öne sürüldü. Dışişleri Bakanlığı Yetkililerince gelen bilgilerle de 'Pazarlamacılar Grubu'ndaki diğer FETÖ/PYD üyelerinin kimlikleri ortaya çıkartıldığı belirtildi.

Riyad, Berlin ve Paris büyükelçiliklerinde görevli 3 şüphelinin de Ankara'ya geldiği bilgisi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon düzenlendi.

Ankara merkezli İstanbul ve Bursa illerinde gözaltı kararı verilen ve 3 büyükelçilik çalışanın da olduğu sekreter ve başkatip pozisyonlarında 5'i halen görevde, kalanı kurum ile ilişiği kesilmiş Dışişleri Bakanlığı mensubu 29 kişiden 10'u yakalandı.

FETÖ/PYD'nin Avrupa yapılanmasında faaliyetleri belirlenen şüphelilerle ilgili çalışmaların gizlilik içerisinde sürdürüldüğü belirtildi.

FETÖ/PDY iddiasıyla gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolünden geçirildi ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların ifade işlemlerine başlandı.

İLKHA


Dışişleri Bakanlığındaki 'Pazarlamacılar Grubu'na FETÖ operasyonu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler