Dışişleri, Körfez ihtilafını çözme girişimlerini memnuniyetle karşıladı

Dışişleri, Körfez ihtilafını çözme girişimlerini memnuniyetle karşıladı

Dışişleri Bakanlığı, ihtilafın biran önce koşulsuz diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması ve Katar’ın maruz bırakıldığı haksız abluka ve müeyyidelerin daha fazla gecikmeksizin sona ermesi temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Körfez ihtilafının çözümüne yönelik girişimler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Körfez bölgesinde 2017 Haziran ayından bu yana devam eden ihtilafın çözümüne yönelik olarak son günlerde yaşanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz. İhtilafın çözüme kavuşturulması için bugüne kadar yoğun temas ve girişimlerde bulunan Kuveyt liderliğinin samimi çabalarını takdirle karşılıyoruz.

Temennimiz sözkonusu ihtilafın biran önce koşulsuz diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması ve Katar’ın maruz bırakıldığı haksız abluka ve müeyyidelerin daha fazla gecikmeksizin sona ermesidir.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarı için çaba sarfetmeyi sürdürecektir.

Müslüman Kardeşler ve HAMAS yetkililerinin zorunlu olarak ikamet ettiği Katar'a yönelik Suud rejimi öncülüğünde 2017'de başlatılan siyasi taarruz İslam coğrafyasında yeni bir kriz oluşturmuştu.

Körfez Krizi

"Körfez veya Katar Krizi" diye adlandırılan süreçte ABD ve işgalci siyonist rejimin yeni planlarını icra eden Suud rejimi bölgede var olan istikrarsızlığı daha büyük kaosa çevirecek adımlar atmıştı.

Suudi'nin yanı sıra Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Maldivler Katar ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıkları gibi hava sahalarını, karasularını ve limanlarını da Katar'a kapatmıştı.

Katar'ın, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olması ve İran konusundaki dengeli tavrı nedeniyle hedef alındığı yorumlarını beraberinde getirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.