Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Filistinliler ziynet eşyalarını Türkiye'ye gönderdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Filistinliler ziynet eşyalarını Türkiye'ye gönderdi

Filistinlilerin Türkiye'deki depremin ardından gönderdikleri yardıma ilişkin konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kadınların parmaklarındaki yüzüğü, kollarındaki bileziği gözyaşları içerisinde gönderdiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan "İyilik Vakti" programının konuğu oldu.

Başkan Erbaş, Filistinlilerin Türkiye'deki depremin ardından gönderdikleri yardıma ilişkin, "Filistinlilerin nasıl gözyaşı döktüklerini biliyoruz. Durumları iyi olmamasına rağmen nasıl büyük bir seferberlik içerisine girdiklerini, kadınların parmaklarındaki yüzüğü, kollarındaki bileziği veya ziynet olarak ne eşyaları varsa onu ortaya koyarak 'alın bunları Türkiye'deki kardeşlerimize götürün' dediklerini gözyaşlarıyla anlatıyorlar." şeklinde konuştu.

"Müminler bir vücudun azaları gibidirler." hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, "Parmağımızın ucuna bir diken batsa nasıl vücudumuz sızlarsa, dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslümanın başına bir sıkıntı geldiği zaman öteki müminler ondan acı duyarlar ve o yarayı sarmaya koşarlar. Biz şimdiye kadar nasıl koştuksa bugün de bizim için koşan kardeşlerimiz var. Bu da bizi mutlu ediyor, acılarımızı azaltıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.