Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan din görevlilerine: Salgında faaliyetlerimize devam edelim

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan din görevlilerine: Salgında faaliyetlerimize devam edelim

Din görevlilerine video mesajla seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Toplumun bizlere her açıdan ihtiyacı olduğu bu salgın hastalık günlerinde dijital ortamları da düzenli kullanarak bıkmadan, usanmadan vaaz, irşad ve eğitim faaliyet

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine video mesajla seslendi.

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan ve ayrıca tüm din görevlilerine gönderilen mesajda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Peygamberin tüm insanlığa bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten meneden bir davetçi olarak gönderildiğini hatırlatarak, din görevlilerinin de üstlendikleri hayra çağırma, iyiliği emretme, kötülükten menetme sorumluluklarıyla Hz. Peygamberin varisleri olduklarını söyledi.

Erbaş, yeryüzünün İslam’ın ilk gönderildiği günlerde Kur’an’a nasıl ihtiyaç duyuyorduysa bugünde aynı ihtiyacın olduğunu ifade ederek, "Yeryüzü Kur’an’a ve Peygamberimize o gün ne kadar muhtaç idiyse bugün de Kur’an’a ve peygamber varisleri olan bizlere o kadar muhtaçtır. Peygamberimiz insanlara dini mübini İslam’ı anlatmak, öğretmek ve kurtuluşa ulaşmalarına vesile olmak için gece gündüz demeden nasıl koştu ise biz de onun varisleri olarak koşalım." dedi.

Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak gayretinin tüm mecralarda devam ettirilmesini isteyen Erbaş, "Özellikle çocuklar, gençler, aileler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bizlere her açıdan ihtiyacı olduğu bu salgın hastalık günlerinde sosyal medyayı ve dijital ortamları da düzenli kullanarak bıkmadan, usanmadan vaaz, irşad ve eğitim faaliyetlerimize devam edelim." diye konuştu.

"İnsanlığın bu imtihanı kazanmasında payımız olsun"

Erbaş, bu asrın imtihanının çok ağır olduğu değerlendirilmesinde bulunarak "İnsanlığın bu imtihanı kazanmasında payımız olsun. Bunun için vazifemize olan bağlılığımızı, aşkımızı, heyecanımızı, samimiyetimizi hep canlı tutalım." ifadelerini kullandı.

"Eğer şükrederseniz artırırım; nankörlük ederseniz azabım şiddetli olur." ayetini hatırlatan Erbaş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Şükrümüzü gayretimizle ve çalışmalarımızla gösterelim. Aksi halde, yani bu vazifenin hakkını vermez isek hem dünyada hem de ahirette hesabı ve azabı ağır olur. Allah Rasulü’nün bize bıraktığı iki emanet olan Kur’an ve sünnet rehberliğinde iyiliği emrederek ve kötülükten menederek hayra çağıralım. Öyle çalışalım ki, sorumlu olduğumuz kimselere: 'yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?' diye sorduğumuzda tıpkı ashab-ı kiramın Peygamberimize cevabı gibi muhatap kitlemizden 'vazifeni hakkıyla yerine getirdin diye şehadet ederiz hocam' cevabını alabilelim ve biz de imtihanı kazanabilelim. Bu vesileyle salgın hastalığa yakalanan hocalarımıza acil şifa, vefat edenlere Allah’tan rahmet, mukaddes vazifenizde hepinize başarı diliyorum. Allah’a emanet olunuz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler