Diyanet'in Fetvalar kitabı yayınlandı

Diyanet'in Fetvalar kitabı yayınlandı

​Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan "Fetvalar" kitabı yayınlandı.

Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kurul tarafından hazırlanan "Fetvalar" kitabının yayınlandığını duyurdu.

Kuruldan yapılan açıklamada, Fetvalar kitabının Kurul’un öteden beri verdiği fetvalardan oluşan arşiv müktesebatının baştan sona taranıp seçilenlerin, hüküm, üslup ve delilleri bakımından ele alınarak gerekli güncellemelerle yeniden yazılmasıyla ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada kitabın, hem teşkilatın hem de halkın doğru dini bilgiye kolayca ulaşması amacıyla hazırlandığı kaydedildi.

Kitabın içeriğine ilişkin bilgi verilen açıklamada, "Kitapta, ilmihal konularının yanında halkımızın ihtiyaç duyabileceği genel fıkhî meseleler de yer almaktadır. Bunlar; İtikad, Taharet, Namaz, Zekât ve Sadaka-i Fıtır, Oruç, Hac ve Umre, Kurban, Adak ve Yemin, Dua, Tövbe, Zikir ve Kur’an, Aile Hayatı, Vasiyet ve Miras, Ticari Hayat, Helaller ve Haramlar ve Sosyal Hayat ana başlıkları altında toplanmıştır. Kitaptaki fetvaların bir kısmı, herkesi ilgilendiren genel hükümleri ihtiva ederken diğer bir kısmı da hastalık, özür gibi özel durumlarla ilgili hükümleri içermektedir. Eserden istifadeyi kolaylaştırmak için yer yer fetvalar arası atıflar yapılmış ve bazı kavram ve kelimelerin yer aldığı bir indeks hazırlanmıştır. 1031 fetvadan oluşan bu eser, Kurul üyeleri ile uzman ve uzman yardımcılarının uzun ve titiz çalışmaları sonunda vücut bulmuştur. Kitabın, dinî hayatımızın şekillenmesine katkı sunacağını temenni eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler