​Diyarbakır "2023 Turizm Vizyon Çalıştayı" düzenlendi

​Diyarbakır "2023 Turizm Vizyon Çalıştayı" düzenlendi

​Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, kentin turizmin bütün alanlarında iddia olacak bir zenginliğe ve dinamiğe sahip olduğunu söyledi.

'Diyarbakır 2023 Turizm Vizyon Çalıştayı' düzenlendi.  Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan bir toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan Güzeloğlu, Diyarbakır'ın çok önemli birikimleri ve zenginlikleri bulunan bir şehir olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Somut olan bu varlığının yanında UNESCO tarafından çok önemsenen ve son yıllarda giderek gelişen 'somut olmayan kültürel miras' dediğimiz insanlığın sahip olduğu kültürel değerlerin taşınmasında da Diyarbakır gerçekten çok önemli birikimleri ve zenginlikleri bulunan bir şehirdir. Özellikle turist sayısında ve turizm gelirlerinin artmasında Türkiye son 18 yıllık performansıyla dünyada çok önemli bir başarı hikayesi yazmaktadır. Şimdi bu büyük hikâyenin Diyarbakır başlığını ve Diyarbakır ayağını da bizler yazacağız. Terör örgütü PKK'nın uzantılarının Diyarbakır ve bölgeye yaptığı ihaneti, kaybettirdiği yılları, kayıpları ve zamanları çok kısa süre içerisinde gidererek, Diyarbakır'ı genel olarak ekonomik ve sosyal ile turizm boyutunda hak ettiği konuma ulaştırmak zorunda ve sorumluluğundayız." ifadelerini kullandı.

Çalıştay daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.