Diyarbakır Belediyesinde 29 memur görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Belediyesinde 29 memur görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyumun atanmasıyla HDP'li Belediye Başkanı tarafından tekrar göreve alınan 29 memur, PKK ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle yeniden görevden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınarak yerine kayyumun atanmasıyla HDP'li Belediye Başkanı tarafından göreve alınan PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen 29 memur görevden uzaklaştırıldı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "31 Mart seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen terör örgütleriyle iltisaklı 29 memur yeniden görevden uzaklaştırılmış, bu kapsamdaki 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Ayrıca 19 Ağustos günü yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 Başkanlık Danışmanının da görevlerine son verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatıldığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler