Diyarbakır halkı: Şer planına karşı Müslümanlar birlik olmalı

Diyarbakır halkı: Şer planına karşı Müslümanlar birlik olmalı

İşgalci ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı işgal planına Diyarbakır halkı tepki gösterdi.

Trump'ın tek taraflı olarak açıkladığı şer planına birçok kesim tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Trump'ın; "Müslümanlar artık Kudüs'ü ve Filistin'i unutsunlar, ben buraları israil yaptım, bu davayı kapattım." şeklindeki açıklamasına Diyarbakır halkı tepki göstererek, bir Müslüman olarak bunu kabul etmediklerini belirttiler.

Kendilerine mikrofon uzatılan Diyarbakır halkı, şer şebekesinin yaptıkları tek taraflı ihanet anlaşmasının kabul edilemez olduğunu, tüm Müslümanların birlik olup Filistin'e ve mukaddes şehir Kudüs'e sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdiler.

"Tüm Müslümanlar birlik olmalı ve israili ortadan kaldırmalıdır"

Diyarbakır halkından Bahri Akyüz, siyonist terör rejiminin gittiği her yere zulüm taşıdığını söyledi.

Akyüz, "100 yıl önce israil orada yoktu. Bizim ilk kıblemize el koymaya çalışıp kendilerine ait olduklarını söylüyorlar. israilliler nereye giderse zulüm yapıyorlar. Biz bunu kabul edemeyiz. Tüm Müslümanlar birlik olmalı ve israili ortadan kaldırmalıdır. Amerika Orta Doğu'dan çok uzak ama Müslüman ülkelerine yerleşiyor ve o Müslüman ülkeleri esir ediyor. Bu Müslüman ülkelerden Türkiye ve İran kalmış. Sadece bu ülkeler karşı çıkıyor, başka kimse tepki göstermiyor. Allah israili kahretsin." dedi.

"Filistin'de Müslümanları öldürüyor, Müslümanlar ise sessiz kalıyor"

Siyonist terör şebekesinin yaptığı zulme, Müslümanların tepkilerle tavırlarını ortaya koymaları gerektiğini belirten vatandaşlardan Bedri Çalpan, "israil oraya girdiğinden beri orası Yahudilerin karakolu olmuş. Orada Müslümanları eziyor ve öldürüyorlar. Müslümanlar ise sessiz kalıyor. israil zalim bir terör örgütüdür. israil oradaki Müslümanlara zarar verdikten sonra sıra bize gelecek. Biz onları seyretsek ve sesimizi çıkarmasak bir gün buraya da gelecekler. Bundan dolayı Müslümanların tepkilerini ortaya koymaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Tüm Müslümanların ayağa kalkması ve birlik olması lazım"

ABD'nin hazırlamış olduğu işgal planının Müslümanlara hakaret olduğunu söyleyen Ahmet Ünalan ise şunları kaydetti:

Kudüs ve Filistin Müslümanlarındır. Kudüs için Diyarbakır'dan gitmeye hazırız. Amerika ve israilin Kudüs'te bulunma hakkı yoktur. Onlar orada zulüm ve terör estiriyorlar. Tüm Müslümanların ayağa kalkması ve birlik olması lazım. Bu işgal planı Müslümanlara hakarettir. Bunu hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz.

"Mukaddes olan o toprağı onlara bırakmamamız lazım"

Filistin ve Kudüs'e sahip çıkmamız gerektiğini belirten bir diğer vatandaş da "Bizim Filistin ve Kudüs'e sahip çıkmamız lazım. Eğer biz sahip çıkamıyorsak ne biçim Müslümanız. Biz Müslümanlar birlik olalım ki bu zalimlere karşı çıkabilelim. Mukaddes olan o toprağı onlara bırakmamamız ve o kafirleri oradan çıkarmamız gerek. Eğer biz Müslümansak, Müslümanlığımızı yerine getirmemiz lazım. Kudüs için gitmeye hazırız." şeklinde konuştu.

"İslam ümmetinin bir paçası olarak bu anlaşmayı kabul etmiyorum." diyen başka bir vatandaş ise şöyle konuştu:

"İslam ümmetinin bir paçası olarak bu anlaşmayı kabul etmiyorum. Biz Müslümanlar birlik olmazsak ne Amerika ne de israil oradan çıkar. Arap ülkeleri hiç yardım etmiyor sadece tek dertleri para olmuş. Filistin ve Kudüs'e sadece Türkiye sahip çıkıyor. Sahip çıktığı için de herkes Türkiye'ye düşman olmuş." dedi.

Bir Diyarbakırlı olarak şer planını kabul etmediğini belirten Ahmet Kahraman, "Ben Müslümanım" diyen birinin işgal planını kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

Kahraman, "Diyarbakır halkı olarak bunu kabul etmiyoruz. Orada Müslümanlara zulmediyorlar. Allah onları kahretsin. 'Ben Müslümanım' diyen bir insan, bu işgal planını kabul etmez. Müslümanlar seslerini yükseltmeli ve her yerde protestolar yapmalıdırlar. Müslümanlar bir olursa kimse bizleri tutamaz. İlk kıblemiz olan Kudüs için gitmeye hazırım." dedi.

"Filistin ve Kudüs için kendimi ve çocuklarımı feda ederim"

İslam ülkesiyiz diyen ülkelerin siyonist işgal rejimi ve ABD ile iş birliği yaptığına dikkat çeken Hacı Yasin, "Allah Müslümanların içine birlik ve beraberlik koysun. İslam ülkesiyiz diyen ülkeler israil ve Amerika'yla iş birliği yapıyorlar. Allah Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı o kafirlerin eline bırakmasın, onlara fırsat vermesin. Filistin ve Kudüs için kendimi ve çocuklarımı feda ederim. Kudüs için canımızı feda etmezsek ne zaman ve niçin feda edeceğiz. Müslümanların topyekûn sesini çıkarması lazım. Aksi taktirde ahirette bunun hesabını nasıl vereceğiz. Allah Müslümanlara kuvvet versin, kafirlere fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkeleri, Filistin'in yanındayız diyorlar ama hiçbir girişimde bulunmuyorlar"

Müslümanların birleşip kafirlere karşı mücadele etmesi gerektiğini belirten Haşim Fidancan, "Müslüman ülkelerinin birleşip Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmaları lazım. Müslümanların birleşip kafirlere karşı mücadele etmesi gerekir. Müslümanların birlik içinde olmaları lazım. İslam ülkeleri 'Filistin'in yanındayız' diyorlar ama hiçbir girişimde bulunmuyorlar. İslam ülkelerinin liderlerinin hepsi Amerika ve israilin emrindedir." dedi.

Müslümanlar birleştiği zaman her şeyin üstesinden gelebileceğini söyleyen Feyzi Sönmez, "Amerika ve israil yıllardır Filistin'dedir. Biz sadece bir ibadethane olsun orada ibadetimizi yapalım görüşündeyiz. Bundan dolayı biz kaybetmişiz. Müslüman halk olarak uyanmamız ve birleşmemiz lazım. Biz Müslümanlar birbirimiz vurmadığımız zaman teknoloji ve üretimde de ilerleriz. Çünkü bizler o barbarlardan çok daha iyiyiz." şeklinde konuştu.

Bir başka bir vatandaş da şöyle konuştu:

"Müslümanlar İslam'ı olduğu gibi yaşarsa hiç kimse Müslümanlara güç yetiremez. Kudüs Müslümanların yeri ve hakkıdır, kafirlerin değil. Müslümanların dikkatli olması ve bu olayın üzerinde durması lazım."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler