Diyarbakır ve Şanlıurfalı işadamları Dubai fuarında

Diyarbakır ve Şanlıurfalı işadamları Dubai fuarında

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve KOSGEB desteğiyle Diyarbakır ve Şanlıurfa'da inşaat ve yapı sektöründe faaliyet gösteren işadamları, Dubai'de düzenlenen The Big 5 Yapı İnşaat Fuarı'na katıldı.

DUBAİ - Diyarbakır ve Şanlıurfa'da inşaat ve yapı sektöründe faaliyet gösteren işadamları heyeti, Dubai'de düzenlenen The Big 5 Yapı İnşaat Fuarı'na katıldı.


Ortadoğu'nun yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı olan Dubai The Big 5 Fuarı'na 65 ülkeden 2 bin 500 katılımcı yer aldı.


30 yıldır gerçekleştirilen fuarın, yapı sektörü için iş ve ağ kurma platformu olarak işlev gördüğü, fuarın inşaat sektöründe faaliyet gösteren alıcı ve satıcılara en son teknolojileri, teknikleri ve yenilikleri görme imkânı sunduğu ifade edildi.


Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, "Yapı ve inşaat sektörü bölgemizin Ortadoğu pazarına yakın olması ve devlet desteklerinin sunduğu avantajlar sebebiyle giderek gelişmektedir. Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimizde faaliyet gösteren firmalarımız farklı pazar arayışı içindedirler, bu nedenle işadamlarımıza farklı bakış açıları kazandırmak üzere Dubai'de düzenlenen inşaat fuarına katılmalarını sağlamak, hem sektördeki yenilikleri takip etmek hem de bunları bölgemize kazandıracaklarını düşünmekteyiz." dedi.


Fuarın dışında Dubai Su ve Elektrik İdaresi, Abudabi ICAD Endüstri Bölgesi'ni ziyaret eden işadamları heyeti, Kuzey Birlikler Türk İş Konseyi ile Dubai Başkonsolosluğu ve Türkiye Abudabi Büyükelçiliği'nde bir dizi görüşmelerde bulundular. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.