Diyarbakır'da 1 aile daha eyleme katılarak çocuğunu istedi

Diyarbakır'da 1 aile daha eyleme katılarak çocuğunu istedi

Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı 14’e yükseldi.

PKK/HDP'liler tarafından çocukları kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 14’e yükseldi.

Eyleme il merkezinden yeni katılan anne Ayten Elhaman ile baba Şadin Elhaman, eylemin yapıldığını haberlerden duyduklarını, bunun üzerine kendilerinin de HDP İl Başkanlığı önüne geldiklerini söylediler.

Oğlu Bayram Elhaman’ın 18 yaşındayken kaybolduğunu, 2 yıldır kendisinden haber alamadıklarını söyleyen anne Ayten Elhaman, “Engelli çocuğum var, onunla ilgileniyorum, eyleme fazla katılamıyorum. Bayram benim ilk göz ağrımdır. Çocuğumdan bir haber alan varsa bir duyan bir gören varsa lütfen haber versin. Ölüsüyle, dirisiyle oğlumu istiyorum. Bir gören varsa bizi haberdar etsinler. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Bu bir ölümdür. Anneler beni anlıyor. Kayıp her gün bir ölümdür. Bir mezarı olsa çıkıp gidersin, dersin oğlum buradadır. Biliyorum ama kayıp olunca insan için her gün ölüm oluyor.” dedi.

Çocuğunun işe gitmek için evden çıktığını ve daha da dönmediğini söyleyen Elhaman, “2 yıl önce oğlumu işe yolcu ettim. Daha da dönmedi, o gün babası ile tartışmıştı. Evin bütün yükü ondaydı, babası biraz rahatsız, çalışamıyordu. Gençtir, sinirlenmiştir, strese girmiştir. 4 çocuğum var, biri engellidir. Engelli çocuğumdan dolayı da burada fazla kalamıyorum. İnşallah sesimi bir duyan, bir gören olur. Oğlum eğer beni duyuyorsan lütfen gel. En azından bir telefon aç, 'ben yaşıyorum' de bana yeter. Her gün gelecek diye gömleklerini ütülüyorum, odasını hazırlıyorum, sevdiği yemekleri yapıyorum, belki gelir diye her gün bekliyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler