Diyarbakır'da 15 bine yakın güvenlik görevlisi sandık başlarında

Diyarbakır'da 15 bine yakın güvenlik görevlisi sandık başlarında

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'da 15 bine yakın güvenlik görevlisinin sandık başlarında olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için merkez Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokuluna giderek oy kullandı.

Burada açıklama yapan Güzeloğlu, Diyarbakır'da seçim güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi söyledi.

Oy kullanma işleminden sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Güzeloğlu, "Öncelikle gerçekleşmekte olan Mahalli İdareler Seçimlerimizin ilimiz, ülkemiz ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Türkiye genelinde başlayan ve bizim bölgemiz için 07.00'den itibaren devam eden oy verme işlemi şu an da sorunsuz, herhangi bir olaysız büyük bir demokratik olgunluk içerisinde devam ediyor. Tüm Diyarbakır genelinde bir milyon 48 bin seçmenimiz 3 bin 646 sandığımız da oy vermeye devam ediyorlar. Şu ana kadar huzurlu ve güvenli bir şekilde süreç devam ediyor." dedi.

Diyarbakır'da 15 bine yakın güvenlik görevlisinin görev yaptığını belirten Güzeloğlu, "Bizim de bütün amacımız; seçim sürecinin başından bu yana seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasıydı. Buna göre, Diyarbakır genelinde yaklaşık 15 bine yakın güvenlik görevlimiz hem sandık başlarında, hem sandık bölgelerinde, hem de genel güvenlik tedbirlerini almış durumdalar. Tüm önlemlerimizi aldık. Bu anlamda her türlü ihtiyaçlar, vatandaşlarımızın acil talep edeceği hastanelerimiz, diğer sosyal kurumlarımız da buna dönük hazırlıklarını ek ekipler ile yaptılar. İnşallah hem ülkemiz için hem ilimiz için güvenli ve huzurlu bir seçimi tamamlarız. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.