Diyarbakır'da 300 bin fidan dikildi

Diyarbakır'da 300 bin fidan dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes" sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması etkinliği kapsamında Diyarbakır'da da 300 bin fidan dikildi.

Ülke genelinde toplam 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinlik Diyarbakır'da da gerçekleşti. Etkinlik kapsamında Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi başta olmak üzere oluşturulan ağaçlandırma alanlarına fidanlar dikildi.

Eş zamanlı olarak Türkiye'nin dört bir yanında saat 11:11'de 11 milyon fidanın toprakla buluşma etkinliğine katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır'ımızda da şu an itibariyle 300 bin fidan dikilecek. Özellikle yarınımızın güvencesi güzelliğimiz ve zenginliğimiz olan çocuklarımızdan başlayarak her bir fidanın sahiplenmesi geleceğe bir nefes olması en önemli amacımız ve hedefimiz. Ülkemizi geleceğe taşımanın yeşil ve güzel bir ülke ile Diyarbakır oluşturmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Güzeloğlu, Türkiye ve dünya tarihinin en büyük ağaçlandırma ve fidan seferberliği olan bu buluşmanın İnşallah her yıl bugün kutlanacağını belirterek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

Gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Memnunum, çünkü Diyarbakır yeni fidanlarla buluşuyor. Buranın güzelleşmesi, yeşillenmesi; burada orman ve ağaç varlığının artması demektir. Bu proje son derece güzel, önemli ve hayırlı bir projedir. Emeği geçen ve bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Geleceğimizin teminatı nesillerinde birer fidan olduğuna inanıyoruz"

"Geleceğe Nefes" sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise, "Biz de gençlerimizle birlikte Müftülük olarak bu kampanyaya katıldık. Memleketimizin her anında yeşillenmesini istiyoruz. Dağlarımızın çorak arazilerimiz varsa onların ihyasını Türkiye'mizin en güzel şekilde fidanlarla tabii güzelliğinin oluşmasını istiyoruz. Aynı zaman da geleceğimizin teminatı olacak nesillerinde birer fidan olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Karabayır, "Nasıl ki yeşil fidanlarımız bize hava verecekse, nefes-huzur olacaksa; bu genç fidanlarımızda İnşallah büyüyecek, yetişecek, hayırlı hizmetlerde bulunacaklar. Her iki projeyi de manalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah fidanlar yeşersin, büyüsün. Bu organizeyi yapan devlet büyüklerimize, organizede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Memur-Sen'e bağlı 11 hizmet kurulu üyeleri ile etkinliğe katıldıklarını ifade eden TOÇ BİR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Ar, "Tarım Orman Bakanlığımızla bugün itibariyle tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak saat 11.11 itibariyle fidan dikim etkinliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Memur-Sen'imize bağlı 11 hizmet kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve tüm üyelerimizle etkinlikte yerimizi aldık. Üniversitemizin bahçesinde bize ayrılan bu alanda bini aşan fidan sayısıyla biz de Diyarbakır'ımıza, ülkemize bir katkımız olsun istedik." diye belirtti.

"Çocuklarımızı doğa ve yeşili özümseyen bir bilinçle yetiştirelim"

Körtepe Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte toprağa çam fidanı diken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Doğa ve yeşile dikkat çekmek için yürütülen birçok kampanya var. Anlamlı bulduğumuz bu kampanyaya geleceğimizin umudu olan öğrencilerle beraber katılmaktan mutluluk duyduk." dedi.

Beyoğlu, "Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızı bir anlamda fidanlara benzetiyoruz. Onlar da bu fidanlar gibi büyüyecek ve ülkeye, insanlığa hizmet edecek. Önemli olan çevreye, doğaya ve yeşile duyarlı şekilde onları yetiştirmektir. Çocuklarımıza hem milli ve manevi anlayış, hem de doğa ve yeşili özümseyen bir bilinçle yetiştirelim. Göreve geldiğimizden beri çevre, doğa ve yeşil konusunda önemli adımlar attık, bundan sonra daha fazla hassas olacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler