Diyarbakır'da anız yangınlarını önleme toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da anız yangınlarını önleme toplantısı yapıldı

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, anız yangınlarını önleme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır 2019 yılı anız yangınlarını önleme çalışmaları kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce müdürler düzeyinde bir araya gelinerek anız yangınları ile etkin bir mücadele için gerekli değerlendirmeler ve planlamalar yapıldı.

Anız yangınları ile mücadele kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçe müdürlüklerinde görevli anız ekiplerini oluşturan personellere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eğitime 16 ilçe müdürlüğünden 74 personel katıldı. Eğitimde hububat ekiminin oldukça fazla olduğu Diyarbakır’da özellikle buğday, arpa ve mısır anızlarının yakılmasını engelleyici tedbirler ile sürecin eğitim ve cezai müeyyide boyutları dile getirilerek karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Eğitimde Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sedat Bayar konuşmalar yaparak soruları cevapladı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri Abdulhalim Ezgin ve Serhat Tantekin tarafından toplantıya katılan anız yangın personellerine birer sunum gerçekleştirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler