​Diyarbakır'da aşırı yağış sonrası rögar kapakları taştı

​Diyarbakır'da aşırı yağış sonrası rögar kapakları taştı

​Diyarbakır'da aniden bastıran yağmur ve dolu yağışı nedeniyle tıkanan rögar nedeniyle caddeye akan lağım suyu trafikte aksamalara ve halkın tepkilerine neden oldu.

Merkez Bağlar ilçesi Karacadağ Caddesi ile Alipınar Caddesinin kesiştiği kavşakta yağan aşırı yağış nedeniyle tıkanan rögar kapağından akan lağım suyu, caddede kötü kokunun yayılmasına sebep olurken çevre esnafı, bu sıkıntının her sağanak sonrası tekrarlandığını, bir an evvel yetkililerin buna çözüm bulmasını istedi.

Halk arasında Alay Kavşağı olarak bilinen mevkide daha önce güvenlik nedeniyle bırakılan ve trafikte aksamalara sebep olan barikatların artık kaldırılmasını isteyen esnaf, kavşağın kapatılması nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini de dile getirdi.

"Lağım kokusu salgın hastalıklara neden oluyor"

Alipınar Caddesi'nde25 yıldır esnaf olan Mehmet Arsiz, "25 yıl içerisinde her yağmur yağdığında bu rezaleti yaşıyoruz. Buradan karşıdan karşıya geçilmiyor. Karşı da okul var ve bu öğrenciler karşıdan karşıya geçemeyecek. Bir an evvel çözüm bulunmasını istiyoruz. Karşıdaki kavşağı kapatmışlar, buradaki esnafın hepsi kan ağlıyor. Bu suyun akışı ile beraber lağım kokusu bütün mahalleye yayılıyor. Tabii aynı zamanda salgın hastalıklara da neden oluyor. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kızılay, 2 seneden fazladır rögarın tıkandığını ve bu suyun kokusundan insanların büyük tiksinti yaşadıklarını ve evlerine gidemez hale geldiklerini söyledi.

Recep Kartal ise konu hakkında defalarca dilekçe yazdıklarını ancak bir çözüm bulunmadığını ifade etti.

Söz konusu mevkide mezarlığın da olduğunu hatırlatan Kartal, oluşan su birikintileri nedeniyle mezarlık ziyaretçilerinin de ölmüş yakınlarını ziyaret edemediğini söyledi.

Mesut Özen isimli esnaf ise güvenlik amaçlı konulan barikatlara işaret ederek kavşağın açılmasını talep etti.

Şeyhmus Bilgi ise şunları söyledi: "Her yağmur yağdığında buralar göl oluyor. Şehrin bütün suyu Kantar Kavşağından buraya geliyor. Okul çıkışında çocuklar zorluk çekiyor. Bazı zamanlar çocukları arabayla, bazı zamanlar ise kucağımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Her yağmur yağdığında bu rezaleti çekiyoruz. Bu kavşak da kapalı. Esnaflar sıkıntı içerisinde, burada siftah dahi yapamıyor. Bu bölge adeta kaderine terkedilmiş. Yetkililerden bu sorunlara bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz. Güvenlik nedeniyle kavşak kapalıdır. Diyarbakır'da güvenlik sorunu denen bir şey kalmadı bildiğim kadarıyla." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.