Diyarbakır’da başarılı yüz öğrenci yurt dışına gönderilecek

Diyarbakır’da başarılı yüz öğrenci yurt dışına gönderilecek

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, il genelinde öne çıkan ve başarılarıyla arkadaşlarına örnek olan yüz öğrenciyi yurt dışına göndereceklerini belirtti.

Diyarbakır'da, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yapılacak olan 8.sınıf ve 12.sınıf öğrencileri için yapılacak olan Ölçme ve Değerlendirme Hizmet Protokolü, yapılan törenle imzalandı.

Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Konferans Salonunda düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer de katıldı.

İmza töreninde açılış konuşması gerçekleştiren Taşçıer, 61 bin öğrencinin akademik sınavlarda ve gelecekte sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin daha iyi performans sergileyebilmeleri için ölçme ve değerlendirme sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Deneme sınavlarımız zayıf yönlerimizi güçlendirmemizde ve geleceğe daha iyi bir perspektif sunacaktır. Diyarbakır'ın en ücra köşesinde bu sınavlar uygulanacak ve çocuklarımızın gerçek sınava hazırlık sürecini test edebileceğimiz bir uygulama olacak." dedi.

"En öncelikli uğraşımız ve alanımız eğitim"

Kentteki öğrencilerin hayata karşı güçlü olmalarını sağlamak, hayatta istedikleri hedeflerine ulaşmaları adına protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirten Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "En öncelikli uğraşımız ve alanımız; Eğitim. Çünkü eğitim insandan başlayarak toplumu ve geleceği şekillendiren en önemli ve belirleyici bir alan. Bizler bir eğitimin sonucuyuz. Hayatın her alanında eğitim; şüphesiz vazgeçilmeyen, gereği ertelenilemeyen ve asla ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Eğitim doğum öncesinden başlayarak insanın hem kimliğini, hem kişiliğini ve sahip olduğu tüm değerleri belirleyen bir alandır. Okulda bunu tamamlayan ve taçlandıran bir alandır." şeklinde konuştu.

İmzalanan protokolle, 17 ilçenin bin 47 mahalle ve köyündeki tüm okullarda öğrencilerin, sınava karşı hazırlanmaları ve gerçek sınav ortamlarında 8 sınav deneyimi yaşayacaklarını belirtirken salondaki yönetici ve eğitimcilere "Bu sınavlarla kendinizi daha iyi gözlemlemek ve eğitim camiası olarak da yapmamız gerekenleri tespit etme avantajına sahip olacağız." dedi.

İl genelinde büyük başarılar elde eden ve Diyarbakır'ı ülke ve uluslararası alanda temsil eden ve öne çıkan yüz öğretmenin yurt dışında kültür ve moral gezisi ile ödüllendiklerini hatırlatan Güzeloğlu, il genelinde öne çıkan ve başarılarıyla arkadaşlarına örnek olan yüz öğrencinin de yurt dışına göndereceklerini açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.