Diyarbakır'da bayram trafiğinde bin 780 personel görevlendirildi

Diyarbakır'da bayram trafiğinde bin 780 personel görevlendirildi

Bayram trafiği yoğunluğu münasebetiyle alınan tedbirler kapsamında Diyarbakır'da bin 780 güvenlik görevlisi mesai yapacak.

Her yıl trafik kazalarının yoğun yaşandığı bayram sürecinde olabilecek kazaları minimuma indirme amacıyla alınan tedbirler kapsamında Diyarbakır'da bin 780 emniyet ve jandarma trafik görevlisi, 140'a yakın sabit trafik ekibi ve 47 sabit noktada denetimler yapılacağı belirtildi.

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu Pirinçlik Kavşağı'nda yapılan yol denetimlerini yerinde ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır genelinde bayrama özel trafik tedbirleri ve denetimleri hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen denetimlerin önemine vurgu yapan Güzeloğlu, "Bayramı karşılarken vatandaşlarımızın bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak, sevdiklerine sağlıkla kavuşmalarına dönük bir dizi güvenlik ve trafik tedbirlerimiz var. Bilindiği gibi trafik, ülkemizde en az terör kadar önceliğe aldığımız can ve mal kayıpları verdiğimiz, bizleri son derece üzen, insanlarımızın hayatlarına mal olan, çok ağır bedeller ödediğimiz bir alandır." dedi.

Güzeloğlu, "İçişleri Bakanlığı önderliğinde başlatılan çalışmalar ve tedbirler sonucunda her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Kayıplarımızı azaltan bu konuda tüm Türkiye'de sorumluluk ve duyarlılığı arttıran bir süreç içerisindeyiz. Bu hassasiyet içerisinde Diyarbakır'da da bu bayram döneminde trafiğe dönük polis ve jandarma bölgelerinde tedbirler aldık." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır genelinde alınan tedbirlere ilişkin istatiksel verileri aktaran Güzeloğlu, "Dünden itibaren başlayan en yüksek önlemler çerçevesinde Diyarbakır genelinde bin 780 emniyet ve jandarma trafik görevlilerimiz, 140'a yakın sabit trafik ekiplerimiz ve 47 sabit noktalar olmak üzere hareketli alanlarda görevler yapılıyor." şeklinde konuştu.

Hava destekli denetimlerin devam edeceğini açıklayan Güzeloğlu, "9, 10, 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde emniyet ve jandarma trafik denetimlerimiz dron ve helikopter destekli olarak icra edilecek. Havadan alınan görüntüler anında izleme merkezine aktarılacak ve buradan yapılan değerlendirmeler ile olabilecek aykırı durumlar tespit edilip gereği ifa edilecek. Ayrıca il genelinde güvenlik tedbirlerindeki tüm görevliler aynı hassasiyeti sergileyeceklerdir." diye belirtti.

Güzeloğlu, yol denetimlerine katılarak araç sürücülerine tavsiyelerde bulundu, bayramlarını tebrik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.